ΧΑΛΑΖΙ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε έξι περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι και δυνατό αέρα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό ατόμων που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους μετά από «σπάσιμο» ρέματος στη Βαμβακού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» κυρίως τη Βαμβακού, ενώ από «σπάσιμο» ρέματος κινδύνεψαν κάτοικοι σε έξι τουλάχιστον περιπτώσεις, όταν είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση 15 πυροσβεστών και 7 οχημάτων που έσπευσαν στην περιοχή απεγκλωβίζοντάς τους.

Το χαλάζι έπληξε κυρίως τη Βαμβακού, το Σιτόχωρο και τη Ζωοδόχο Πηγή, ενώ από τις δυνατές ριπές του ανέμου έπεσαν δέντρα, με την πτώση ενός από αυτά να κλείνει προσωρινά την ε.ο Λάρισας-Φαρσάλων, στο ύψος της γέφυρας του Ενιπέα (φωτο).

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο Βασιλί, το Σιτόχωρο και τη Ζωοδόχο Πηγή, τα οποία και απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική, ενώ άγνωστες είναι η ζημιές στις καλλιέργειες που αναμένεται να καταγραφούν με την υποχώρηση των φαινομένων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ifarsala.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ