Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, σε απάντησή της σε όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, τονίζει τα εξής:

“Ο κ. Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει ψηφίσει μέσα στο κοινοβούλιο ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, τώρα, στο διάλειμμα της προσφοράς του προς την πόλη, επιτέθηκε σε μένα προσωπικά, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας!

Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει πως η πρόταση του υπουργείου δεν είναι «πρόταση σύνθεσης απόψεων», όπως εσφαλμένα υποστηρίζει ο ίδιος, αλλά μια πρόταση την οποία αποδέχεται το Πανεπιστήμιο και απορρίπτει το ΤΕΙ.

Πίστευα πως με την παρουσία του στη σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο, ο κ. Παπαδόπουλος θα είχε αντιληφθεί τις διαφωνίες όλων των παρισταμένων εκπροσώπων φορέων  και την «αποδοκιμασία» του από το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων, όταν ο ίδιος άρχιζε να διαβάζει το «σκονάκι» του υπουργού, και αυτό τελικά θα τον βοηθούσε να καταλάβει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει  πρόβλημα με την κατανόηση της πραγματικότητας.

Αλλιως , θα αντιλαμβάνονταν και ο ίδιος ότι όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη απέρριψαν την πρόταση του Υπουργείου, εκτός από τον Δήμαρχο Λαρισαίων  κ. Καλογιάννη που βρήκε πολύ θετικά στοιχεία στην πρόταση και ζήτησε απλά κάποιες  αλλαγές ως ειδικός, κατά τον κ. Παπαδόπουλο,  υποθέτω…

Επίσης ο πρώτος Πρύτανης  του Π.Θ  κ. Π.Λαζαριδης , ο οποίος  διοίκησε το Πανεπιστήμιο για σχεδόν δώδεκα χρόνια, αναφέρει σε συνέντευξη του :  «Η βιασμένη αυτή συγχώνευση  θα δημιουργήσει όχι το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην χώρα αλλά το «Πρώτο Τόσο Μεγάλο Ελληνικό Σκορποχώρι … Είναι θέμα χρόνου να  αλλοιωθεί και να καταρρεύσει»,» και συνεχίζει  « Για τον ίδιο η λύση είναι δύο ανεξάρτητα Πανεπιστήμια: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη δική του προοπτική, στις πόλεις της Θεσσαλίας … και ένα πανεπιστήμιο που θα προκύψει μέσα από τη συνένωση των δύο ΤΕΙ, κατά το μοντέλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπως ήταν και η αρχική εναλλακτική ιδέα του του Υπουργείου. Αυτή η λύση ήταν δυνατή, όμως ανεξήγητα αποτράπηκε».

Αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε   την τοπική επικαιρότητα, θα γνώριζε τις προτάσεις μου για το Πανεπιστήμιο, όπως αυτές έχουν καταγράφει και ειδικά εκείνη  που αφορά το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο,  και η οποία δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο στις 5 Μαΐου(!) και συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο του Υπουργείου που δόθηκε για διαβούλευση τον Ιούλιο .   Μια πρόταση υπέρ της οποίας τάσσεται και το ΤΕΙ, ως ξεχωριστό όμως νομικό πρόσωπο, κάτι που δεν προβλέπει το Υπουργείο.

Προφανώς όμως εκείνη την περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί.

Έστω και τώρα όμως, καλοδεχούμενος στην πόλη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ