ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Με ομόφωνη απόφαση οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου καλούν τους συναδέλφους τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Ιουλίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τις ζημιές

της πρόσφατης βροχόπτωσης σε νεκταρίνια και ροδάκινα.

Οπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη τόσο από τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα, όσο και από τους προέδρους των Α.Σ. Τυρνάβου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Στ. Τσικριτσή και Κ. Χατζή αντίστοιχα ο ΕΛΓΑ χωρίς καμία τεκμηρίωση αποκλείει από τις αποζημιώσεις τους αγρότες της περιοχής που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις χαρακτηρίζοντας δευτερογενές αίτιο τη βροχόπτωση και γι’ αυτό το λόγο η απάντηση του αγροτικού κόσμου της περιοχής θα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι η ζημιά των βροχοπτώσεων δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των αγροτών, αφού υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και νέες ζημιές από χαλάζι σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Οπως αποφασίστηκε χθες θα υπάρξει προσυγκέντρωση αγροτών στις 9 το πρωί της Πέμπτης μπροστά από το πάρκο της Τούμπας στην είσοδο του Τυρνάβου ώστε να υπάρξει οργανωμένη κάθοδος στη Λάρισα, ενώ θα έχει διασφαλιστεί και δωρεάν μετακίνηση για όσους το επιθυμούν.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου Στ. Χατζηκράχτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι και αγρότες της παράταξης Ν. Μπαντόγιας και Γ. Σακοράφας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ