ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

‘’Επιχειρείτε με προχειρότητα να καλύψετε τα κενά του νόμου Κατρούγκαλου, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την αδήλωτη εργασία και σε λίγους μήνες θα ξανακόψετε τις συντάξεις’’. Τα ανωτέρω επεσήμανε, ανεβάζοντας τους τόνους, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου

«Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, τόνισε:

‘’Δύο χρόνια μετά και δεν υπάρχει λειτουργική ενοποίηση των ταμείων. Ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα και ακόμα περιμένουμε τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών. Κυρία υπουργέ, διαμορφώστε ένα ξεκάθαρο και σταθερό πλαίσιο για τις ασφαλιστικές αμφισβητήσεις, χωρίς να ταλαιπωρείτε τους ασφαλισμένους και δώστε σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες, στερούμενοι προσανατολισμού και καθοδήγησης.

Αποτύχατε και στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το 2013-2014, επί κυβέρνησης ΝΔ, η αδήλωτη εργασία μειώθηκε, από 40,47% τον Φεβρουάριο του 2013, σε 13,82% τον Δεκέμβριο του 2014. Τρία χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2017, η αδήλωτη εργασία μειώθηκε μόλις 2 μονάδες από ό,τι την παραλάβατε. Τώρα, διατηρείτε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ και διευκολύνετε, εν μέσω εκπτώσεων, τη σύναψη βραχυχρόνιων συμβάσεων, για να τροφοδοτήσετε με ψευδαισθήσεις το κομματικό σας ακροατήριο’’.

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις διατάξεις που αφορούν τους ασυνόδευτους ανήλικους: ‘’Το συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να αφορά το παρόν νομοσχέδιο, αλλά αυτό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο φέρατε περίπου προ διμήνου, δίχως να λάβετε ουδεμία πρόβλεψη για αυτά τα παιδιά. Δεν έχετε θεσπίσει ένα οργανωμένο πλαίσιο διαχείρισης, αλλά επιλέγετε να δημιουργήσετε τον θεσμό του επαγγελματία επιτρόπου. Οι υπάρχουσες οργανωμένες υποδομές δεν επαρκούν για τη φιλοξενία των παιδιών, ενώ έχουμε ήδη 700 ανηλίκους, που είναι άστεγοι’’.

Επιπλέον, ο Λαρισαίος Βουλευτής εστίασε στις παροχές σε κοινωνικούς φορείς και εταίρους: ‘’Θα μπορούν να παραχωρούνται κτίρια του ΟΑΕΔ σε φορείς κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας. Ποιοι θα είναι αυτοί οι φορείς και με ποια κριτήρια θα τους παραχωρούνται δημόσια κτίρια; Αυτά προβληματίζουν σε συνδυασμό με το ότι προχωράτε σε εκπτώσεις προς τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο., υπονομεύοντας την ποιότητα του έργου τους. Γιατί το κάνετε αυτό; Ποιους θέλετε να εξυπηρετήσετε;

Εσείς, ένα κόμμα αριστερό, συγκαταλέγετε στους κοινωνικούς εταίρους τους βιομήχανους της Βορείου Ελλάδος. Ο ΣΒΒΕ δεν εκπροσωπείται από τον ΣΕΒ σε κεντρικό επίπεδο; Γιατί προσθέτετε μόνο τον ΣΒΒΕ στους κοινωνικούς εταίρους και δεν περιλαμβάνετε και τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών; Χθες, ο Πρωθυπουργός έκανε επίθεση στη Θεσσαλονίκη, κατά την ομιλία του στο ΣΒΒΕ, κατηγορώντας τον ΣΕΒ για αντιαναπτυξιακή πολιτική, γιατί πήρε θέση υπέρ της περικοπής των συντάξεων. Μάλιστα! Ποιός τις έκοψε τις συντάξεις; Ο ΣΕΒ; Εσείς δεν τις κόψατε τις συντάξεις; Η κυβέρνησή σας δεν έκοψε τις συντάξεις; Η πολιτική έχει φτάσει στα όρια της ψυχασθένειας πλέον! ’’

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας σημείωσε: ‘’Όταν η κακονομία συνοδεύεται από προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων συντεχνιών, έχει ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και να προκαλούνται διαρκώς τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Ευτυχώς, όμως, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και δεν θα αργήσουν οι εκλογές’’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ