Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

Επιστολή της επιχείρησης προς τους καταναλωτές

Την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου να εφαρμόσει τον κανονισμό που προβλέπει διακοπές νερού σε όσους οφείλουν και δεν έχουν σπεύσει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους γνωστοποιεί με επιστολή της προς τους καταναλωτές η ΔΕΥΑΤ, επισημαίνοντας ότι όσοι θέλουν μπορούν ακόμη και τώρα να κάνουν χρήση

της ευνοϊκής ρύθμισης.

Στην επιστολή που θα μοιραστεί αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι καταναλωτές,

η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), κοινωφελής και μη κερδοσκοπική επιχείρηση με δική της οικονομική και τεχνική αυτοτέλεια. Δεν ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και δεν χρηματοδοτείται ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε και από το Δήμο Τυρνάβου. Οι υπηρεσίες της είναι ανταποδοτικές και από τις εισπράξεις της, δηλαδή από τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης καλύπτει όλα τα έξοδα λειτουργίας της όπως π.χ. τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, την κατασκευή νέων έργων, τη μισθοδοσία του προσωπικού κ.λπ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ταμειακή ρευστότητα της επιχείρησης με σκοπό τη χρηματοδότηση  των εξόδων λειτουργίας της αλλά και νέων έργων για την προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους του Δήμου.

Η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ προχώρησε σε νέα ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών με διακανονισμό και με ευνοϊκότερους όρους, από τον Απρίλιο του 2018 με συνεχόμενη παράταση έως και 29 Ιουνίου του 2018, αντιλαμβανόμενη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Δυστυχώς, λίγοι καταναλωτές ενδιαφέρθηκαν και διακανόνισαν τις οφειλές τους, η πλειονότητα όμως των οφειλετών καταναλωτών δεν προσήλθαν για να τις ρυθμίσουν.

Η επιχείρηση πλέον είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης σύμφωνα με τον Κανονισμό ύδρευσης και είναι δυσάρεστο το φαινόμενο οι ίδιοι οι καταναλωτές με την αδιαφορία τους να υποχρεώνουν την επιχείρηση στην πράξη αυτή. Όμως, η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ έχει χρέος προς τους καταναλωτές που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και για λόγους ισονομίας να εφαρμόσει πλέον κατά γράμμα τους κανονισμούς λειτουργίας της.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καταναλωτές που με την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών τους βοηθούν την επιχείρηση να παραμένει υγιής και να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την παροχή υπηρεσιών της.

Καλούμε τους οφειλέτες καταναλωτές να αναλογιστούν τις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση και προς το κοινωνικό σύνολο και να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ώστε ακόμη και τώρα να διακανονίσουν τις οφειλές τους, σύμφωνα με την ευνοϊκή ρύθμιση της 10/2018 Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (έως 100 δόσεις & ελάχιστη μηνιαία δόση 20 €), πριν από την προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησής τους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ