ΘΡΗΝΟΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με τις καμπάνες του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Αχιλλίου να χτυπούν πένθιμα και τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες κλήρος, τοπικές αρχές και πιστοί υποδέχτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Με την ιαχή «άξιος» και πετώντας λουλούδια υποδέχτηκαν οι Λαρισαίοι το σκήνωμα του εκλιπόντος, ενώ ακολούθως εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του και από τις 10 το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία προεξάρχοντος του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ψαλεί αγρυπνία, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ακολούθως αναμένεται η έλευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ώστε στις 11 το πρωί να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, όπου θα παραβρεθούν δεκάδες αρχιερείς.

Το σκήνωμα του Μακαριστού Ιγνατίου, μετά την περιφορά στους δρόμους γύρω από το Άγιο Αχίλλιο, θα ταφεί πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού, ενώ ο δήμος Λαρισαίων έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στην πόλη λόγω της εκδημίας του αναβάλλοντας όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Οι πυροσβέστες

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα η Λάρισα υποδέχεται το σκήνωμα του μακαριστού ποιμενάρχη της, Ιγνατίου. Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει στο πένθος της πόλης της Λάρισας για την απώλεια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Ιγνάτιος υπήρξε φίλος των πυροσβεστών, τους οποίους και χαιρετούσε σχεδόν καθημερινά, αφού η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το κτήριο της Π.Υ Λάρισας. Μάλιστα, σε μία εκδήλωση της πυροσβεστικής ο Ιγνάτιος μας είχε εκμνυστηρευτεί: ’’ Κάθε φορά που ακούω σειρήνες και σας βλέπω από το παράθυρο να τρέχετε προς βοήθεια των συνανθρώπων μας, πάντα κάνω την προσευχή μου’’.

Ενας καλόψυχος Ποιμενάρχης, ένας σπουδαίος Ανθρωπος έφυγε από κοντά μας….

Αιωνία η μνήμη του”.

Αναβάλλονται εκδηλώσεις

Συμμετέχοντας στο τριήμερο πένθος λόγω της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Κύρου Ιγνατίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν το Σάββατο στις 11 π.μ. στην εξόδιο ακολουθία.

Αναβολή εκδηλώσεων στο δήμο Τυρνάβου

Τριήμερο πένθος κηρύσσει ο Δήμος Τυρνάβου για την εκδημία του Μακαριστού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατιού, από την Πέμπτη 12 Ιουλίου έως το Σάββατο 14 Ιουλίου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Τυρνάβου.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ