ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2019

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της περίφημης τροπολογίας των 16 «προεδρικών» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην ουσία, «κλειδώνει» η ημερομηνία των (τριπλών) εκλογών το Μάιο του 2019.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι την τροπολογία την ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με στενούς του συνεργάτες, ανάμεσά τους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική Νίκος Παππάς αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προτιμήθηκε, δε, η αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να συγχρονιστούν με τις ευρωεκλογές και, όπως όλα δείχνουν, και τις εθνικές εκλογές, να γίνει με βουλευτική τροπολογία προκειμένου να μην «αδειαστεί» άγαρμπα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με τον «Κλεισθένη Ι» μετακινεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ο κ. Τσίπρας συνομίλησε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος, πάντως, υποστήριζε την άποψη για εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. Ωστόσο, τελικώς, μετά την συνομιλία με τον πρωθυπουργό, συμφώνησε να την κάνει δεκτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ