ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Για κατάφωρη αδικία που τους οδηγεί στην εξαθλίωση κάνουν λόγο οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου μετά την άκαρπη συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, σημειώνοντας ότι το μόνο που τους μένει είναι η οργάνωση του αγώνα τους ενάντια σε αυτή την αδικία.

Σε κοινή ανακοίνωση των Α.Σ. της περιοχής και της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρονται τα εξής:

“Μετά την σημερινή διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, λόγω της άδικης εξαίρεσης από την διαδικασία των αποζημιώσεων των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις, είδαμε την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό για ακόμη μια φορά προς εμάς τους αγρότες.

Αφού και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΆ Λάρισας με αβάσιμα επιχειρήματα προσπαθούσε να μας αποδείξει ότι είναι δευτερογενής η αιτία που προκάλεσε την ζημιά στις παραγωγές μας, χωρίς να έχει γίνει καν ανάλυση σε εργαστήριο των πληγέντων προϊόντων μας όπως και ο ιδίως ωμά μας παραδέχτηκε μετά από την σχετική πιεση που του ασκήθηκε.

Για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά μας πετάνε απέξω από τις αποζημιώσεις αποκρύπτοντας την αληθεια.

Ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αθήνα να μην αποζημιωθούμε από τον οργανισμό του ΕΛΓΑ.

Ένας οργανισμός που συντηρείται καθαρά και μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους να οργανωθούμε και να παλέψουμε απέναντι σε αυτήν την αδικία που μας φέρνει στην εξαθλίωση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ