Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Με κεντρικό ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, παρουσίαση συλλογικής εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ροκ συναυλία, λαϊκό γλέντι και έκθεση βιβλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Ταχυδρομείου

το εργατικό φεστιβάλ των κλαδικών οργανώσεων των ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με χαιρετισμό ο Αλ. Ζορμπάς, γραμματέας του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε παρουσίαση συλλογικής εργασίας και η κεντρική ομιλία του Γ. Πρωτούλη.

Περιγράφοντας ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς ο Γ. Πρωτούλης εστίασε στα εργατικά ατυχήματα κάνοντας λόγο για σοκαριστικά στοιχεία, καθώς το 2010 καταγράφηκαν πάνω από 5.000 περιπτώσεις, ενώ φέτος τα ατυχήματα-πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα- ξεπέρασαν τα 7.000.

Λάβρος και κατά των προγραμμάτων μαθητείας ο κ. Πρωτούλης, μίλησε για αμοιβές-ψίχουλα αναφέροντας μάλιστα πως «σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΕΦΚΑ, από τις αρχές του 2017 τρεις στους δέκα εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι μερικώς απασχολούμενοι και λαμβάνουν μόλις 389,65 ευρώ μεικτά!!! Με άλλα λόγια, αφού αφαιρεθούν οι εργατικές εισφορές, ο καθαρός μισθός ανέρχεται σε 326 ευρώ! Με αυτά τα ψίχουλα αμείβονται κάθε μήνα, όποτε τα βρουν οι 636.424 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες», τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ.

«Τώρα είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα εργατικό ταξικό μαχητικό μαζικό με σύνθημα “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των καπιταλιστών”. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το ζωντάνεμα των Σωματείων, την απαλλαγή των εργατικών οργανώσεων από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, την άνοδο των αγώνων και των διεκδικήσεων για όλα τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, για όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Πρωτούλης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ