Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αποχαιρετώντας τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Θεσσαλία ο Νομός Λάρισας και ο Δ.Τεμπών αποχαιρέτησε σήμερα με συγκίνηση τον ακούραστο και αοίδιμο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας, τον πνευματικό μας Ηγέτη, τον ανεξίκακο Ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα που διατηρούσε πάντα τις πύλες της Μητρόπολης και τα μάτια της ψυχής του ανοιχτά για κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, για τον καθένα από μας που χρειάζονταν τη σοφή συμβουλή του, την ευλογία του, την καθαρότητα της σκέψης του, τη διακριτικότητα και την ανόθευτη αγάπη που συνόδευε κάθε του πράξη.
 
Ευρυμαθής, με επιστημονική και συγγραφική δράση είχε ένα μοναδικό τρόπο να συνδυάζει τη γνώση  και τη σοφία με την απλότητα και την αγνότητα που συναντά κανείς σε ανθρώπους φωτισμένους, που νοιάζονται και υπηρετούν με απαράμιλλο  πάθος και θεόπνευστη αγάπη το έργο τους.
Η Λάρισα γνώρισε στο πρόσωπό του όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του τον ακούραστο και ανιδιοτελή εργάτη με το τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό, ποιμαντικό, εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο του.
Άνθρωπος προσηνήςσεμνόςμειλίχιοςπράος κι ευγενικός, ευπρεπής και φωτισμένοςμε αδιαμφισβήτητη παιδεία την οποία εξαντλούσε στη ηθική εξύψωση και αναγέννηση του κλήρου και του ποιμνίου του.

 Η διακονία του μας αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη την οποία πάντα θα τιμούμε και θα τον θυμόμαστε .

Αιωνία σου η μνήμη  πολυσέβαστε Δεσπότη, Μακαριστέ Ιεράρχη, αοίδιμε Ποιμενάρχη μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ