ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ» ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΙΓΝΑΤΙΟ

Κλήρος, τοπικές αρχές και πλήθος πιστών συνοδεύει σήμερα στην τελευταία του κατοικία το μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και δεκάδων Αρχιερέων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ στο πλαίσιο της τελετής θα εκφωνηθούν επικήδειοι από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τη δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου και τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιο Τσούτσουρα.

Με την ολοκλήρωση της τελετής θα πραγματοποιηθεί εκφορά του σκηνώματος στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό, η οποία θα καταλήξει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το Ιερό όπου και θα ταφεί.

Σημειώνεται πως από νωρίς στην ευρύτερη περιοχή του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου η Τροχαία έχει λάβει μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας και απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων, που ισχύουν από τις 11.30 μέχρι και το πέρας της τελετής, ενώ η απαγόρευση αφορά στις εξής οδούς:

α. οδός  Μανωλάκη (από την οδό Ηφαίστου έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)
β. οδός Πολυκάρπου (από την οδό Βενιζέλου έως τον Ιερό Ναό Αγ. Αχιλλίου)
γ. οδός Μελετίου (από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Μανωλάκη)
δ. οδός Κοζάνης (από την οδό Δωροθέου έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)
ε. οδός Καλλιθέας (από την οδό Τζαβέλα έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ)
στ. οδός Γεωργιάδου προς έξοδο πόλεως (από τη Γέφυρα Αλκαζάρ έως την οδό Ζωοδόχου Πηγής)
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ