ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου. Και μάλιστα ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος της περιοχής, αλλά και του νομού Λάρισας,

μα προπαντός οι νέοι και τα παιδιά, το έχουν αγκαλιάσει, συμμετέχουν ενεργά και γίνονται συνοδοιπόροι αυτού του πολιτιστικού καραβανιού, αφού αυτό είναι και το ζητούμενο. Η γνωριμία και η ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών και ιδανικών μεταξύ των λαών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ημερών που κινείται το φεστιβάλ, αλλά και η περσινή επιτυχία δείχνουν ότι έχει γίνει πλέον θεσμός.  Φέτος συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Τσεχία και τη Βουλγαρία.  Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου έγινε η έναρξη του φεστιβάλ και η επίσημη υποδοχή στην πλατεία του Μακρυχωρίου με κεράσματα , όπως συνηθίζεται στην ελληνική φιλοξενία.  Λόγω του πένθους από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου αναβλήθηκαν για την Τρίτη τα εργαστήρια χορού.

Το Σάββατο 14/7 το πρωΐ, οι ομάδες επισκέφθηκαν τη Ραψάνη και την Κοιλάδα των Τεμπών  και ενημερώθηκαν για την τοπική οινοποΐα.

Το βράδυ του Σαββάτου οι ξένες ομάδες και με τη συμμετοχή των ομάδων των Αμπελακίων και του Συλλόγου Γυναικών  Μακρυχωρίου, παρουσίασαν χορούς στο όμορφο θεατράκι των Αμπελακίων,  όπου πραγματικά ο χώρος πλημμύρισε από θεατές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Τσεργάς, όπου απηύθυνε και χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος  Ζάρρας, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελακίων και Μακρυχωρίου. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί  το Αρχοντικό Γεωργίου Σβάρτς, το Λαογραφικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στα Αμπελάκια όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν.

Σήμερα, Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου.  Συμμετέχουν οι ομάδες:

– “PISECAN”  από την Τσεχία

– “Novi Iskar” από τη Βουλγαρία

– ¨Εστία Πιερίδων Μουσών” από την Κατερίνη

– Χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου

Αύριο Δευτέρα 16/7 οι ομάδες το πρωΐ θα επισκεφθούν το Δήμαρχο του Δήμου Τεμπών κ. Κολλάτο και το απόγευμα την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στις 8.00 μ.μ. θα γίνει παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας υπό τους ήχους μουσικών όλων των χωρών και οι αποστολές θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία Λάρισας όπου θα δοθεί χορευτική παράσταση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ