ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ (ΦΩΤΟ)

Με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας συμμετείχαν σήμερα στην 24ωρη απεργία που κήρυξε ο κλάδος οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του ΕΚΛ, της ΠΑΣΕΒΕ και της Ένωσης Γυναικών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, ενώ προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε καταστήματα που έμειναν σήμερα ανοιχτά, διανέμοντας παράλληλα ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές.

Καλώντας τους συναδέλφους στο εμπόριο να δυναμώσουν τις εστίες αγώνα σε χώρους δουλειάς η πρόεδρος του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας Αγγ. Δασκαλάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως « η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Το συνεχές χτύπημα στη ζωή των εργαζόμενων στο εμπόριο μέσω των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους άθλιους μισθούς που ξεκινούν στον κλάδο μας από τα 180-200 ευρώ».

Με πανό και συνθήματα οι εμποροϋπάλληλοι εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καταστήματα- κυρίως αλυσίδες- που παρέμειναν σήμερα ανοιχτά επέλεξαν να κατεβάσουν ρολά όταν η κινητοποίηση έφτασε στην πόρτα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ