ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ κ. ΚΟΥΒΕΛΗ

Παρέμβαση του Αστ. Ροντούλη* με αφορμή την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας για τις εξετάσεις υποψηφίων εισαγωγής σε στρατιωτικές σχολές

Ο αξιότιμος αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης , κ. Κουβέλης , μάς πληροφόρησε ότι οι υποψήφιοι εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Σώματα Ασφαλείας θα μπορούν να κάνουν τις υγειονομικές τους εξετάσεις και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όμως , ο αγαπητός κ. Υπουργός θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι δεν είναι αυτό το βασικό ζητούμενο των γονέων και των υποψηφίων.Υγειονομικές εξετάσεις μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι και τώρα είτε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο  ,είτε σε κάποιον ιδιώτη ιατρό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι υποψήφιοι είναι η αναγκαστική μετακίνησή τους στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης , προκειμένου να ολοκληρώσουν το υγειονομικό σκέλος των ΠΚΕ (Προκαταρκτικών εξετάσεων ), το οποίο προηγείται των αθλητικών και ψυχομετρικών ΠΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη , με όλα τα συνεπαγόμενα  κόστους σε χρόνο και χρήμα.

Αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα , επί του οποίου ο κ. Κουβέλης δεν δίνει λύση , μολονότι είναι ελαχίστου κόστους. Με άλλα λόγια , οι γονείς και οι υποψήφιοι ζητούν τα υγειονομικά των ΠΚΕ να γίνονται και στη Λάρισα , προκειμένου να διευκολύνονται οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας , τη στιγμή που λειτουργεί Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη Λάρισα.

Υ.Γ :Ως γονείς , παρακαλούμε την φιλόξενη ιστοσελίδα paidis. com να αποστείλει το παρόν σχόλιο στο κύριο Υπουργό και να προωθήσει επικοινωνιακά το δίκαιο αυτό αίτημα.Έτσι , θα προσφερθεί μια μεγάλη υπηρεσία και διευκόλυνση στον κόσμο της Κεντρικής Ελλάδας.

*Πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Πρώην  Βουλευτής Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ