ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΕ

Η επίθεση στο βουλευτή Λάρισας της ΝΔ από την Κ.Ο.Β. Αραδοσιβίων-Αετοράχης του ΚΚΕ

Την Αετοράχη, το χωριό των αγωνιστικών παραδόσεων και της πρωτοπόρας συμβολής των κομμουνιστών ποντίων στη διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής ποντιακής κληρονομιάς, διάλεξε ο κ. Χαρακόπουλος για να κάνει αντικομμουνισμό και να μας πει τα γνωστά χονδροειδή ψέματα για τα εγκλήματα του Στάλιν κατά των ποντίων.

Δεν ξέρει άραγε ο κ. Χαρακόπουλος από τα ιστορικά γεγονότα ότι μόνο η Σοβιετική Ένωση υπεράσπισε τον αρμένικο και ελληνικό πληθυσμό αυτών των περιοχών; Δεν γνωρίζει ότι μόνο η νεαρή τότε Σοβιετική Ένωση, που ακόμα  εκείνη την περίοδο πολεμούσε για να επιβιώσει, άνοιξε τα σύνορα και δέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες από χριστιανικούς πληθυσμούς του Πόντου, διέθεσε πλοία για να μεταφέρει χιλιάδες μακριά από τα σημεία σφαγής; Γεγονός που έκανε ακόμα και τον Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθο να δηλώσει:

”Κι όμως τελικά δεν έγινε εκείνο που έγινε αργότερα στη Σμύρνη από τους ‘μεγάλους’ μας Συμμάχους(σημ. εννοεί τη μη εκκένωση των εκεί πληθυσμών παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού συμμαχικών πλοίων που θα μπορούσαν να είχαν σώσει χιλιάδες). Οι άθεοι κομμουνιστές εφάνησαν περισσότερο χριστιανοί από τους ‘Χριστιανούς’ Αγγλογάλλους.

Τον φόρτωσαν(τον ελληνικό πληθυσμό του Πόντου) σε καράβια και μας τον φέραν στην Τραπεζούντα”. Τα γνωρίζει καλά όλα αυτά ο βουλευτής της ΝΔ, αλλά ως γνήσιος υπερασπιστής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος φέρνει την ιστορία στα μέτρα του για να το δικαιολογήσει.

Γι’ αυτό αποτελεί ντροπή και πολιτικαντισμό να εμφανίζεται ο κ. Χαρακόπουλος στο πανηγύρι της Αετοράχης, εκμεταλλευόμενος την πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου, ως τιμητής των βασάνων και του πόνου των ξεριζωμένων Ποντίων.

Η Αετοράχη δεν θα ”πάρει” από τον αντικομμουνισμό σας κ. Χαρακόπουλε.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com