ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Δίκαιη Ανάπτυξη για όλους!» και κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα, την ώρα που έξω από το Χατζηγιάννειο ελάχιστοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν

για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Με απρόοπτα εντός αιθούσης ξεκίνησε και η ομιλία του κ. Πιτσιόρλα στο Χατζηγιάννειο, αφού παίρνοντας τη θέση του στο βήμα διακόπηκε από μια γυναίκα μέλος του ακροατηρίου, η οποία αν και αρχικά απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειας στη συνέχεια πήρε το λόγο για να καταφερθεί εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προδοσία της πατρίδας».

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με την ίδια να ευχαριστεί αποχωρώντας για το χρόνο που της δόθηκε, ενώ ψύχραιμος ο υφυπουργός επέστρεψε στο θέμα του για να τονίσει πως η χώρα «από τον Αύγουστο χαράσσει πλέον μόνη την πορεία της».

bty

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε πως δεν τελείωσαν τα προβλήματα για τη χώρα, προσθέτοντας όμως πως «εξασφαλίσαμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία, να πετύχουμε τους στόχους που πρέπει, ταυτόχρονα όμως να θεμελιώσουμε ένα νέο μοντέλο αναπτυξιακό και επίσης να εξασφαλίσουμε άμεσα ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα τα οποία έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους στα 8 χρόνια της κρίσης».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Πιτσιόρλας στάθηκε ιδιαίτερα σε θέματα φορολογίας και επιχειρηματικότητας υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων και η στροφή σε φορολογικές ελαφρύνσεις και τονίζοντας την ανάγκη σταθερού φορολογικού συστήματος που δεν θα επιτρέψει την επιστροφή σε ένα παρελθόν φοροδιαφυγής.

«Η ανάπτυξη προϋποθέτει την επίλυση εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών και δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αναγκαίες αλλαγές προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε ο κ. Πιτσιόρλας, εκτιμώντας πως έχουν γίνει θετικά βήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, ενώ οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες και θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ