ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης κατέθεσε υπόμνημα προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, στα πλαίσια επίσκεψης του στην Λάρισα την Δευτέρα 16 Ιουλίου, αναφορικά με θέσεις – παρεμβάσεις που άπτονται του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο υπόμνημα που δόθηκε στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρονται αιτήματα που διατυπώνουν οι Θεσσαλικές Επιχειρήσεις όπως οι καθυστερήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020, η φορολογική και αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης, η ρευστότητα καθώς και θέματα επιχειρηματικότητας.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ έθεσε επίσης το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού. Η πρόταση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με ισόποση αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της δηλούμενης απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και την αποφυγή των απωλειών του, λόγω του νέου αφορολογήτου ορίου, την αύξηση των δικαιούχων πλήρους σύνταξης και τέλος την αύξηση της κατανάλωσης με συνέπεια την ανάπτυξη της οικονομίας, που αναμένεται με τη σειρά της να επιφέρει νέες θέσεις εργασίας και νέα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ θεωρεί μονόδρομο την ανάπτυξη, με έμφαση στο επιχειρείν και κύριο σκοπό τη βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία και θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στις επενδύσεις αλλά και στον μετασχηματισμό του ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού πλαισίου.

Η οικοδόμηση ενός τέτοιου υποδείγματος προϋποθέτει μια ανταγωνιστική παραγωγή, η οποία θα προκύψει μέσα από σοβαρές επενδύσεις σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο, στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη διαφοροποίηση καθώς και ένα ευνοϊκό φορολογικό και διοικητικό περιβάλλον, το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και θα ενθαρρύνει την ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ