ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΩ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά την πρόσφατη πλημμύρα – μεταξύ άλλων – και στην Βαμβακού Φαρσάλων, επλήγη και η οικία της χήρας Χρυσοβαλάντως Βαρελά – Δαλακούρα, μητέρας δύο τέκνων, που κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς.

Κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ξυνογαλά απευθύνθηκαν και στον Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Λάρισας Δημήτρη Παπαδημόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να βοηθήσει χορηγώντας στην πληγείσα οικογένεια στρώματα κρεβατιών.

Ο κ. Παπαδημόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους. Ο Πρόεδρος κ. Ξυνογαλάς καθώς και η κ. Χρυσοβαλάντω Βαρελά ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την ουσιώδη και άμεση παρέμβασή του.

Ο κ. Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι: << Όταν μου γνωστοποιήθηκε το αίτημα και μετά από επιτόπια επίσκεψη και αφού διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικογένεια, απευθύνθηκα σε φίλο μου, ο οποίος και προσέφερε καινούργια στρώματα, ζητώντας μου να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τον ευχαριστήσω και να επαινέσω την πράξη του, η οποία αποτελεί έμπρακτη έκφραση και γλυκύ καρπό της πραγματικής αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Θέλω να επισημάνω ότι η προσφορά του δεν έγινε εκ του περισσεύματός του αλλά εκ του υστερήματός του, προφανώς επειδή πιστεύει στο ΄΄Μακάριον εστίν μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν΄΄. Θα ήθελα τέλος να τονίσω ότι η πράξη αυτή ενισχύει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα καθημερινότητας μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και μας θυμίζει ότι ο συνάνθρωπός μας δεν είναι μόνος, ανυπεράσπιστος και ξεχασμένος. ΄Οσο για εμάς τους διοικούντες, ευχής έργο θα ήταν να μην περιμένουμε τους έχοντες ανάγκη αδυνάμους να φτάνουν στο σημείο, ώστε να μας ψάχνουν για να τους βοηθήσουμε. Πρέπει και μόνοι μας να αναζητούμε ποιόν μπορούμε να βοηθήσουμε. Η ευγενική αυτή προσφορά του φίλου μου έγινε την ημέρα μνήμης και εορτής του Αγίου Παϊσίου (12/07), του Αγίου του πονεμένου λαού>>.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ