ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ…

«Ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν έχουμε στρατηγική και όραμα. Στο Κυπριακό από το 1974 ερίζουμε και διαφωνούμε μεταξύ μας. Ποτέ δεν είχαμε στρατηγική που να ενώνει τα κόμματα ή όραμα που να ενώνει το λαό. Η Τουρκία καταφέρνει να πείθει διεθνώς ότι το 1974 έφερε την ειρήνη στην Κύπρο και ότι έκτοτε δεν υπάρχει πρόβλημα

και ότι στο νησί υπάρχουν δύο λαοί και δύο εθνικά κράτη… Οι αρνητικοί και υπαρκτοί κίνδυνοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Η αντικατοχική αντίσταση τείνει να εξαλειφθεί».

Αιχμηρός στο λόγο ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και πρώην Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Στρατηγός ε.α. Ανδρέα Παπαπαύλου, κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα για τα 44 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

Πρόσφυγας από την κατεχόμενη Καρπασία ο ομιλητής, βίωσε από κοντά την καταστροφή και τον πόνο του ξεριζωμού, όταν σε ηλικία 19 ετών ως κληρωτός οπλίτης έζησε όλη τη δύνη του πολέμου και των τραγικών γεγονότων του 1974.

Σκυμμένα τα κεφάλια στον ιερό ναό του προφήτη Ηλία, βουβοί τον άκουγαν Κύπριοι και Ελλαδίτες και ας τόλμησε να ξεστομίσει πως «το φυσικό αέριο έβαλε την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη και πρέπει να πιέσουμε».

Ποιος ξέρει, ίσως εκείνο το «δεν έχουμε στρατηγική και όραμα, ερίζουμε και διαφωνούμε μεταξύ μας» να έπαιξε το ρόλο του…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ