ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ Α.Τ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την προστασία των ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές, ληστείες και εξαπατήσεις.

Οι ενημερώσεις με μορφή οδηγιών προφύλαξης  πραγματοποιήθηκαν στο ΚΑΠΗ Τυρνάβου, και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα δηλ. Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δελερίων από τον αστυνομικό υποδιοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γεώργιο Πατσιαούρα.

Έγινε αναφορά από τον αστυνομικό ότι οι δράστες  που εξαπατούν τους πολίτες ενεργούν α)με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος ζητώντας χρηματικά ποσά εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πολίτες και β)με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενή που απαιτούνται χρήματα .

Για αυτούς τους λόγους  ζήτησε από τους ηλικιωμένους να προσέχουν καθόσον πάντα στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ χρήματα, καθώς επίσης ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους στα σπίτια ή δημόσιους χώρους για να ζητήσουν την καταβολή χρημάτων.

Eπίσης μοιράστηκε από την Αστυνομία  και εντυπο ενημέρωσης πολιτών με οδηγίες προφύλαξης προς αποφυγή απάτης.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ υπέβαλλαν πλήθος ερωτήσεων στον αστυνόμο καθόσον συμβαίνουν πλήθος εξαπατήσεων από επιτήδειους εις βάρος των ηλικιωμένων  και στην περιοχή μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com