ΣΙΡΙΑΛ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΑμεΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ!

Με το ημερολόγιο να δείχνει αισίως 23 Ιουλίου σε σήριαλ τείνει να εξελιχθεί η παραχώρηση σε χρήση του περίφημου πλωτού αμαξιδίου που εξασφάλισε για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ  ο δήμος Αγιάς, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Β. Λέτσιου πως το όχημα θα ξεκινούσε τη λειτουργία του

από τις 9 Ιουλίου κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Κυριολεκτικά «μπαλάκι» μεταξύ Κέντρου Υγείας Σωτηρίτσας και ΚΕΠ γίνεται εδώ και δύο Σαββατοκύριακα αναγνώστης της σελίδας που κατέβηκε για μπάνιο με το παιδί του στην περιοχή, ενώ τα πάνω-κάτω έφερε νέα επικοινωνία της σελίδας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο ο αρχικός χώρος που επιλέχθηκε (σ.σ. Κ.Υ Σωτηρίτσας) κρίθηκε ακατάλληλος επειδή ήταν ανηφορικός, με αποτέλεσμα το αμαξίδιο να μεταφερθεί σε κεντρικό σημείο του Αγιοκάμπου.

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο ράμπα έχει στηθεί ήδη στη θέση όπου βρίσκεται η ταβέρνα «Αγέρι», ενώ ο δήμος ακόμη ψάχνει άτομο που θα αναλάβει την επίβλεψη του αμαξιδίου!

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της σελίδας για το πότε θα δοθεί σε χρήση το αμαξίδιο αλλά και σε ποιόν τελικά θα πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι ο κ. Λέτσιος τόνισε πως από σήμερα το απόγευμα το αμαξίδιο θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο προαναφερθέν σημείο, ενώ η χρήση του θα γίνεται με τη βοήθεια του συνοδού.

«Θα μπορούσε να δοθεί σε χρήση μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά είχε τόσο κόσμο που δεν το επιχειρήσαμε», δήλωσε με… αφοπλιστική ειλικρίνεια στο paidis.com ο αντιδήμαρχος, με τα ερωτήματα ωστόσο να παραμένουν.

Αλήθεια πότε σκόπευαν να ενημερώσουν τον κόσμο για την αλλαγή του σημείου τοποθέτησης του οχήματος και την έναρξη χρήσης του και εν πάση περιπτώσει πέρα από το ρεπορτάζ που είναι δουλειά μας μήπως θα έπρεπε να υπάρξει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, κάτι που προφανώς είναι δική τους;

Ο αναγνώστης

Στην επιστολή του ο αναγνώστης ανέφερε τα εξής:

Στις 6 Ιουλίου σε σχετική ανάρτηση στο bloc σου αναφέρονταν ότι από 9 Ιουλίου θα υπήρχε ειδικό πλωτό αμαξίδιο στο ΚΥ Σωτηριτσας με το οποίο θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση τα άτομα με κινητικές δυσκολίες . Μετά από ταλαιπωρία δύο χρόνων με το σύστημα seatrack που δεν λειτουργούσε ή έκλεβαν κάποια εξαρτήματα του όλοι οι όσοι έχουμε άτομα στο οικογενειακό μας περιβάλλον χαρήκαμε.

Πήγα λοιπόν και γω τόσο το προηγούμενο όσο και αυτό το Σαββατοκύριακο να μάθω πώς μπορώ να δανειστώ το όχημα προκειμένου να κάνω στο παιδί μπάνιο. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα για κανένα όχημα. Το ΚΕΠ που μας παρέπεμψαν ήταν κλειστό και δεν υπήρχε πουθενά ανακοίνωση για κανένα αμαξίδιο.

Και ρωτάω: πως γίνεται ένα άτομο ΑμεΑ να κάνει μπάνιο; Υπάρχει δυνατότητα και πως; Και αν ναι πως θα το μάθουμε; Είναι μόνο για λίγους; Δεν θα έπρεπε να είναι ενημερωμένος κάποιος ή στο κέντρο υγείας ή να υπάρχει ανακοίνωση κάπου να το μάθουμε; Από σένα θα πρέπει να ενημερωνόμαστε; Έλεος πια; Λειτουργεί κάτι σωστά σε αυτό το Δήμο σε σχέση με τα ΑμεΑ. Γνωρίζω και γνωρίζεις ότι ο Δήμαρχος έχει ευαισθησία στα θέματα αυτά. Όλοι οι άλλοι όμως τι κάνουν;

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ