ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ανέφερε ότι υπάρχουν συνολικά 26 τραυματίες, έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί από τη φωτιά που ξεκίνησε στην Καλλιτεχνούπολη και πέρασε από το Νταού Πεντέλης και τον Νέο Βουτζά που εκκενώθηκαν, όπως και οι παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής και τα δύο θερινά θέρετρα του στρατού και της αεροπορίας.

Το ΓΕΕΘΑ μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προέβη στη διάθεση του Αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ και της Φρεγάτας ΕΛΛΗ, τα οποία κινούνται προς την περιοχή του Αγίου Ανδρέα Αττικής προκειμένου να συμβάλλουν στην ασφαλή μεταφορά ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί από την πυρκαγιά. Επιπρόσθετα, το Αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ στο οποίο έχει επιβιβασθεί προσωπικό και λέμβοι της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομώνκαθώς και όλα τα πλοία μεταφοράς προσωπικού του ΠΝ ευρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα απόπλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Εν τω μεταξύ, με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης οχτώ ανθρώπωνπου βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες, από πλοίο της γραμμής. Πρόκειται για δύο από τους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες, μια πενταμελή οικογένεια (3 ανήλικα παιδιά και 2 ενήλικες) και μια γυναίκα. Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του παρακαλεί τους πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «108«.

Τέλος καλό για τα 600 παιδιά που βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα, καθώς μεταφέρονται στην Αθήνα με πούλμαν. Ήδη έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη σχεδόν τα μισά, όπου τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. Στην Τεχνόπολη βρίσκονται ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής και του δήμου που επιβλέπουν τη διαδικασία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαραθώνος

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ράφήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:

  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας).
  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου).
  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης).
  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης).
  • Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα.

Πηγή: ΕΡΤ