Σ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, η κατάσταση του στεγάστρου , που υπάρχει στον Προφήτη Ηλία του Τυρνάβου , είναι απαράδεκτη και εγκυμονεί κινδύνους.

Είναι κρίμα που η δημοτική αρχή έχει καταδικάσει σε εγκατάλειψη τις ελάχιστες υποδομές που υπάρχουν στο ιστορικότερο ίσως θρησκευτικό προσκύνημα του Τυρνάβου , το οποίο κατά γενική ομολογία βρίσκεται στην ψυχή και στην καρδιά του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Με αφορμή , λοιπόν , τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο παρακείμενο του ναού στέγαστρο , καλούμε τη δημοτική αρχή να δείξει τη δέουσα προσοχή και φροντίδα στις εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο του Προφήτη Ηλία , καθώς η μνήμη , ο πολιτισμός , η παράδοση και η πίστη αποτελούν αξίες διαχρονικής εμβέλειας που μπορούν να φέρουν πλούτο και να δώσουν ιδιαίτερη ταυτότητα στις κοινωνίες που τις σέβονται και τις καλλιεργούν.

Στο πλαίσιο αυτό , η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” δεσμεύεται , στην περίπτωση που κληθεί από τους δημότες να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων , να λειτουργήσει ένα μικρό Μοναστήρι στον Προφήτη Ηλία , όπως συνέβαινε παλαιότερα , και να ανεγερθεί πλησίον του ναού ένα καλαίσθητο Κειμηλιοφυλάκιο, προκειμένου να προστατευθούν και να εκτεθούν στο κοινό τα πάμπολλα θρησκευτικά κειμήλια που υπάρχουν στον Τύρναβο, πολλά εκ των οποίων κατά καιρούς έχουν καταστραφεί ή κλαπεί από ασυνείδητους ή αρχαιοκάπηλους.

Εξάλλου , πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πυροδοτήσουμε και στον Τύρναβο συνθήκες ανάπτυξης ενός ρεύματος θρησκευτικού τουρισμού.Οι ευκαιρίες υπάρχουν, το κατάλληλο υπόβαθρο υπάρχει και ο τοπικός πληθυσμός αναμένεται να υποστηρίξει με θέρμη κάθε εγχείρημα προβολής και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.

Αυτό που δεν  υπάρχει είναι η κατάλληλη και η εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα κάνει τον σχεδιασμό πράξη.

Ευελπιστούμε η “Δράση Πολιτών”, μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να καλύψει το έλλειμμα αυτό. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών του Δήμου Τυρνάβου , τον οποίο χρόνια ολόκληρα υπηρετούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ