ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας του κόμματος για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική 

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ εκφράζει την βαθιά του θλίψη  για την τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια  σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. Συμπαραστεκόμαστε  του στους τραυματίες και πυροπαθείς.

Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δεν μπορεί να αποτρέψει θύματα, ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου όπου δυστυχώς ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμη. Για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός.

Κούφια λόγια αποδύθηκαν  οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα «αναπτυξιακά» συνέδρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, δεν υλοποιούνται γιατί θεωρούνται κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη .

Η Τ.Ε. Λάρισας όπως όλο  το κόμμα μας απαιτεί από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών.

Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσων αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους

Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη

Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών

Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν

Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τα μέλη της ΚΝΕ, να πρωτοστατήσουν μέσα από τη δράση τους στα εργατικά σωματεία το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τους άλλους μαζικούς φορείς για την οργάνωση της αλληλεγγύης, της άμεσης βοήθειας, για την οργάνωση της πάλης διεκδικώντας έργα και υποδομές που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ