ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑ

Άρχισαν οι κόντρες για το Πάρκο των Ευχών

Σε βαρύ κλίμα και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την τραγωδία της Αττικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου κυριάρχησε η συζήτηση για τη θωράκιση του δήμου με αφορμή την καταστροφή στην Αν. Αττική, ενώ δεν έλειψαν και οι κόντρες

για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που αφορά στο Πάρκο των Ευχών.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο όσον αφορά τον τομέα της πολιτικής προστασίας ο εκτελών χρέη δημάρχου Γ. Σούλτης, τονίζοντας πως η Τ.Α αδυνατεί να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης το σώμα ψήφισε ομόφωνα την κατάθεση οικονομικής βοήθειας ύψους 50.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, μετά από σχετική πρόταση του αντιδημάρχου κ. Αδαμόπουλου.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι πρώτες κόντρες για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν τη λειτουργία του Πάρκου των Ευχών, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην της παράταξης Τζανακούλη που δεν εκπροσωπήθηκε, απέρριψε τις εισηγήσεις για αύξηση των κονδυλίων.

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή απλά επειδή συμφωνούμε με τη λειτουργία του Πάρκου», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, ενώ των εισηγήσεων υπεραμύνθηκε ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε μετά από αίτημα του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκη η πρόταση πέρασε με 21 «ναι» και 9 «κατά», ενώ αίσθηση προκάλεσε η αρνητική ψήφος των δημοτικών συμβούλων της Συμπαράταξης Αγγ. Βαγενά και Τζ. Γελαλή.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ