ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΧΤΥΠΗΣΕ … ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ. Ροντούλης, Ανδ. Ξηρομερίσιος και Θ. Λάππας

Κάθε σοβαρή δημοτική αρχή και κάθε εχέφρων δήμαρχος φροντίζει ως κόρη οφθαλμού τις τοπικές υποδομές που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό, πρώτον γιατί είναι ελάχιστες και δεύτερον επειδή μέσω αυτών αναδεικνύεται το επίπεδο και η ποιότητα της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης και δράσης.

Πράγματα αυτονόητα που όμως δεν γίνονται σεβαστά από τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου , όπως πιστοποιεί το φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από το Ανοιχτό Θέατρο , προκαλώντας αποτροπιασμό και οργή αγανάκτησης για την πανταχού παρούσα εγκατάλειψη.

Ο χώρος είναι παντελώς αφύλακτος, οι πόρτες χάσκουν ορθάνοικτες , τα τζάμια είναι σπασμένα , η βλάστηση έχει καταλάβει τα καθίσματα και η διάχυτη βρομιά έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του χώρου , ενώ ακόμη και στον δρόμο που οδηγεί στο Θέατρο υπάρχουν σκελετοί ψόφιων ζώων.

Η κατάσταση όλη αποπνέει τέτοια παρακμή και δυσωδία που ντροπιάζει τον Τύρναβο.Είναι αδιανόητη η ζημιά που υφίσταται το κόσμημα αυτό της πολιτιστικής υποδομής του τόπου μας από την επιτομή της ανικανότητας.Είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος να μένει αναξιοποίητος και στο έλεος των καταστροφών , χωρίς την παραμικρή φροντίδα από την πλευρά των υπευθύνων.Είναι ντροπή και όνειδος.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ξυπνήσει και να αρχίσει άμεσα την περιποίηση και τον εξωραϊσμό του Ανοικτού Θεάτρου. Ο χώρος πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας και φύλαξης.Η σημερινή εξευτελιστική κατάσταση πραγμάτων είναι ανυπόφορη και αξιοκατάκριτη.Η διαιώνισή της προσβάλλει τους Τυρναβίτες και δεν είναι ανεκτή υπό οποιαδήποτε δικαιολογία. Η ασχήμια αυτή πρέπει ,επιτέλους, να λάβει ένα τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ