ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Δείτε πόσα στρέμματα θα αποζημιωθούν ανά προϊόν στο νομό Λάρισας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας με την οποία χορουγούνται ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (Deminimis) για τις περσινές ζημιές στα ροδάκινα.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Λάρισας και Φλώρινας που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2017 και διατηρούν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (ha) ροδάκινων (επιτραπέζιων ή/ και βιομηχανικών) ή/και νεκταρινιών.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε:

α) 1150 ευρώ / εκτάριο (ha) για τα επιτραπέζια ροδάκινα,

β) 650 ευρώ / εκτάριο (ha) για τα βιομηχανικά,

γ) 1200 ευρώ / εκτάριο (ha) για τα νεκταρίνια.

  1. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς, σύμφωνα με το αρ. 3 παρ. 2 του ΕΚ 1408/2013, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ.
  2. Το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο που καθορίζεται στο παράρτημα του ΕΚ 1408/2013 (109.260.000 €).

Στο νομό Λάρισας θα αποζημιωθούν 889,4 στρέμματα με νεκταρίνια, 628,4 στρέμματα με επιτραπέζια ροδάκινα και 2.277 στρέμματα με βιομηχανικά ροδάκινα.

Αναλυτικά οι αποζημιώσεις θα δοθούν ως εξής:

Για να δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με την απόφαση πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ