Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ* ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου δίνει ο κ. Κοντσιώτης, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, μέλος της ΝΔ, έτσι ώστε να ειπωθούν κάποια, λίγα προς το παρόν, πράγματα χωρίς προσχήματα και περιστροφές.

Το να ομολογεί κάποιος ότι δεν αποδέχεται τη ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, με υπεκφυγές τύπου «λαϊκό δικαστήριο» το μόνο που αποδεικνύει είναι την έλλειψη επιχειρημάτων ή στην καλύτερη περίπτωση, μας αποκαλύπτει την πεποίθησή του για τη γύμνια αυτών που νομίζει ως «επιχειρήματα».

Ας ορίσουμε όμως πρώτα την «ταμπακιέρα», αφήνοντας για λίγο αργότερα την «τρύπια καπνοσακούλα».

Δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από την φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του στη Βουλή το Νοέμβρη του 2017:

«…καθώς κάποιοι αρεστοί θα μπορούσαν να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τις δηλώσεις προτίμησης άλλων υποψηφίων και συνεπώς να τροποποιήσουν αναλόγως τις δικές τους δηλώσεις».

Η παραπάνω φράση ταιριάζει «γάντι» με την αποκάλυψη στις 15 Νοέμβρη του 2017 στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας ότι κάποιοι υποψήφιοι διευθυντές οριστικοποίησαν τις δηλώσεις των σχολείων μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας όπως διαπιστώσαμε από το σχετικό ντοκουμέντο της μηχανογράφησης της ΔΔΕ Λάρισας που μας προσκομίστηκε και που σίγουρα θα πρόσφερε στην αντικειμενική ενημέρωση η δημοσιοποίηση του.

Εσείς βέβαια, όπως μόνος σας είπατε, αυτό το γνωρίζατε από την αρχή (πως και από ποιον άραγε;) και επιλέξατε να μη το δημοσιοποιήσετε, καθιστώντας οιονεί ομήρους κάποιους υποψήφιους διευθυντές. Φροντίσατε όμως πάραυτα με την αποκάλυψη του παραπάνω ντοκουμέντου, ως τελευταία «γραμμή άμυνας» να συμπαρασύρετε στις πρόδηλες ευθύνες σας και τον Διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι την ίδια γνώση είχε και ο ίδιος, μέσω e-mail  που είχε φθάσει σε αυτόν την επόμενη των δηλώσεων των Διευθυντών, σε χρόνο που προφανώς όλα θα μπορούσαν να διορθωθούν.

Ποτέ δημόσια κ. Κοντσιώτη δεν σχολιάσατε την φράση αυτή-«ταμπακιέρα»- του κ. Χαρακόπουλου, (για την οποία καθόλου δεν θα εκπλαγώ αν ως μέλος της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, ήσασταν εκ των προτέρων ενήμερος, αν όχι εισηγητής) και είμαι σίγουρος ότι ούτε και τώρα θα τολμήσετε να τη σχολιάσετε και να την κατατάξετε σε «ευφάνταστα σενάρια» του βουλευτή, αυτοεντασσόμενος, ως «αμνός-Ιφιγένεια» αν χρειαστεί, στις «παράπλευρες απώλειες».

Δεν εκπλήσσομαι ούτε με τη στάση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χαρακόπουλου, που 9 μήνες μετά τη κατάθεση της ερώτησής του δεν ΑΠΑΙΤΕΙ από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου την απάντησή της. Μάλλον ήταν μια ερώτηση που δεν θα έπρεπε να κατατεθεί και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να απαντηθεί. Έτσι «βολεύονται» όλοι, όπως λέει και ο λαός.

Διαφέρουμε κ. Κοντσιώτη, γιατί εσείς πιστεύετε στο «κουκούλωμα» και όχι στην αποκάλυψη των «σκιών», αν και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στη σημερινή εποχή της πληροφορικής με τη διερεύνηση όλων των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΧΝΩΝ και όλων των άλλων ερωτημάτων που απεύθυνα και όπως «ο διάβολος το θυμίαμα» αποφεύγετε και σεις και οι όψιμοι σύμμαχοί σας να απαντήσετε. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι η αλήθεια εκτός από επαναστατική είναι και «στραβοκέφαλη».

Περιμένω όμως από τον υπουργό κ Γαβρόγλου να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την πλήρη ενημέρωσή του, να μην υποκύψει σε ορατούς αλληλοεκβιασμούς και σκοπιμότητες, να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ΠΔΕ Θεσσαλίας για να φύγει κάθε σκιά επιβεβαίωσης της παροιμίας «το να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυό το πρόσωπο», αποδίδοντας στους αθώους τη φυσική τους ασπίδα.

Εκπλήσσομαι με το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που ανεβοκατεβάζει στην ιστοσελίδα του προηγούμενη τοποθέτησή μου, με αυτονόητα ερωτήματα, αποδεικνύοντας ότι δεν αντέχει τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια, θυσιάζοντας τα σε σκοπιμότητες, όπως και με τη στάση των δύο συνδικαλιστών του στην ΕΛΜΕ Λάρισας, συνοδοιπόρων της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ που πρωτοστατούν στην προσπάθεια αποτροπής κάθε ουσιαστικής έρευνας της υπόθεσης.

Οι επιλογές μου κ. Κοντσιώτη, επιλογές συνδεδεμένες με αρχές και όχι με πρόσωπα και μικροσυμφέροντα, δεν αφήνουν κανένα δισταγμό να σας διαβεβαιώσω, αποδεικνύοντας «τρύπια καπνοσακούλα» και όχι «ταμπακιέρα», το ερώτημα που μου απευθύνατε, ότι επιθυμώ την όσο το δυνατό συντομότερη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρώντας όσους, αποδεδειγμένα προέβαλλαν προσκόμματα στη σύντομη διεκπεραίωσή  της, ή πρόκειται να προβάλλουν στο μέλλον (έτσι για να κυλήσει με αναβολές των δικαστηρίων η τριετής θητεία), ότι δεν υπηρετούν πρώτιστα τη δική τους αξιοπρέπεια, όποιοι και αν είναι αυτοί.

*Διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου, πρώην αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com