ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ 52ΧΡΟΝΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ (ΦΩΤΟ)

Κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα οι απίστευτες εικόνες από τη διάσωση 52χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, αλλά και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την προσέγγιση και μεταφορά της σορού του άτυχου 42χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό των θεών.

Κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το σκοτάδι συνολικά 29 πυροσβέστες με τη συνδρομή τριών εθελοντών της ΕΟΔ χρησιμοποιώντας τις πλέον δύσκολες τεχνικές διάσωσης που έχουν εφαρμοσθεί ποτέ στη χώρα μας και κόντρα σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας επιχειρούσαν επί 48 ώρες για την προσέγγιση των ορειβατών και την ασφαλή μεταφορά τους σε καταφύγιο.

Ακροβατώντας σε κορυφή πλάτους μικρότερου του μισού μέτρου σε πολλά σημεία 29 πυροσβέστες και δύο εθελοντές κρεμασμένοι από τα 2908 μέτρα, σε σημείο που ούτε το ελικόπτερο Super Puma που σηκώθηκε από τη Λήμνο δεν τόλμησε να προσεγγίσει και με τον καιρό να «κλείνει» κάθε τόσο δυσχεραίνοντας το έργο τους, πέτυχαν τελικά τη διάσωση του 52χρονου, μεταφέροντας δυστυχώς νεκρό το δεύτερο ορειβάτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διασώστες με ανάρτησή τους ευχαριστούν το διαχειριστή του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» Λάζαρο Μποτέλη για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλες τις ημέρες, αλλά και όλους όσους στηρίζουν καθημερινά τον αγώνα τους για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Στην απίστευτης δυσκολίας επιχείρηση πήραν μέρος πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, 2ης ΕΜΑΚ Κεντρικής Μακεδονίας, 4ης ΕΜΑΚ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, 5ης ΕΜΑΚ Ηπείρου, Π.Υ Κατερίνης Λιτοχώρου, καθώς και 3 εθελοντές, μέλη της ΕΟΔ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ