ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Μάθημα ζωής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της δομής φιλοξενίας του Κουτσόχερου, που βιώνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή στον τόπο τους έσπευσαν με δυο κουβέντες και μια μεγαλειώδη κίνηση να συμπαρασταθούν στους πυρόπληκτους της Αττικής.

«Το πιο ακριβό πράγμα που μπορούμε να δώσουμε τώρα είναι το αίμα μας και αυτό κάνουμε…», σημειώνουν μεταξύ άλλων στο ολιγόλογο μήνυμά τους, αποστομώνοντας τους κάθε λογής «Ελληναράδες» για μια ακόμη φορά με τη στάση τους.

Αναλυτικά στο κείμενό τους οι πρόσφυγες της δομής αναφέρουν τα εξής:

“Ένα γράμμα για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας από τα βάθη της καρδιάς μας στον πρωθυπουργό Κύριο Τσίπρα και σε όλους τους Έλληνες.

Παρακολουθήσαμε τα θλιβερά γεγονότα και το δράμα της Δευτέρας 24/7 και συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους της ανατολικής πλευράς της Αθήνας.

Αυτό το συλλυπητήριο γράμμα το στέλνουμε από την Ενότητα των Κούρδων και από τις οικογένειες που ζούμε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο για να μοιραστούμε τη συμπαράσταση μας σε όλους σας, στο στρατό ,στον Ερυθρό Σταυρό και στους Οργανισμούς και σε όλους όσους δουλεύουν αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το πιο ακριβό πράμα που μπορούμε να δώσουμε τώρα είναι το αίμα μας και αυτό το κάνουμε μέσω των οργανισμών υγείας.

26/7/2018 Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο”

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ