ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΧΙΠ ΧΟΠ με γκράφιτι και μουσική

Όταν υπάρχει η διάθεση, το ταλέντο, η εμπειρία και πάνω από όλα το μεράκι για τον τόπο σου τότε μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για την επαρχία, πρωτοβουλία όπως αυτή που πήραν δύο νεαροί Αμπελωνίτες καλλιτέχνες που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διοργανώσουν στον Αμπελώνα

ένα πανελλήνιας εμβέλειας φεστιβάλ ΧΙΠ ΧΟΠ, με δράσεις γκράφιτι και μουσικής.

Συναντήσαμε τους δύο καλλιτέχνες τον SAME και τον SERMAN για να συζητήσουμε για την πρωτοβουλία τους, τα κίνητρα και τους στόχους που έχουν βάλει.

Θέλουμε να φέρουμε μουσική, χρώμα και ιδέες στον Αμπελώνα, σημείωσαν με μία φωνή, επισημαίνοντας ότι εδώ και καιρό συζητώντας μεταξύ τους ζύμωναν την ιδέα για την διοργάνωση ενός ενιαίου φεστιβάλ με στόχο να αναδειχθεί η φιλοσοφία του ΧΙΠ ΧΟΠ και να βρουν έκφραση μουσικοί και γραφιτάδες από όλη τη χώρα.

Υποστηρικτή της ιδέας τους βρήκαν τον εντεταλμένο για θέματα νεολαίας του δήμου Τυρνάβου Βασίλη Τάχα και η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Αλλωστε οι δύο καλλιτέχνες διαθέτουν την εμπειρία από τη διοργάνωση εκδηλώσεων έχοντας μάλιστα διοργανώσει ο SERMAN δύο δράσεις γκράφιτι στον Αμπελώνα το 2010 και το 2012 και ο SAME μία μουσική εκδήλωση το 2017 επίσης στον Αμπελώνα.

Βασικός τους στόχος φέτος είναι να αναδειχθεί ο Αμπελώνας σαν ένα κέντρο του ΧΙΠ ΧΟΠ και ένας πόλος έλξης σημαντικών καλλιτεχνών και μουσικών και ήδη φαίνεται ότι από τις πρώτες μέρες που έγινε γνωστή η πρόθεση για τη διοργάνωση πολλά σημαντικά ονόματα του ΧΙΠ ΧΟΠ δήλωσαν πρόθυμα να έλθουν στον Αμπελώνα και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι δύο καλλιτέχνες οι τοπ του χώρου θα βρίσκονται στον Αμπελώνα για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Διάσημοι γκραφιτάδες αναμένεται να αφήσουν δείγματα του ταλέντου τους στους τοίχους του γηπέδου ενώ σημαντικοί μουσικοί θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ για να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους. Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ να υπάρχουν και άλλες δράσεις όπως επίδειξη παρκούρ κ.λπ.

Με την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ο SERMAN και ο SAME που ήδη δίνουν τα φώτα τους σε νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το γκράφιτι και τη μουσική, στοχεύουν στο να προσελκύσουν και άλλους νέους στο ΧΙΠ ΧΟΠ να αναδείξουν τη φιλοσοφία του και φυσικά να παρουσιάσουν μουσικές και ιδέες που προάγουν κοινωνικά μηνύματα για μία πιο υγιή κοινωνία.

Παράλληλα μέσα από το φεστιβάλ θέλουν να στηρίξουν και την τοπική οικονομία αφού στόχος είναι να γίνει ο Αμπελώνας πόλος έλξης για εκατοντάδες νέους από την ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο καλλιτέχνες δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν και το δήμο Τυρνάβου για τη στήριξη που τους παρέχει ώστε να διοργανωθεί ένα πετυχημένο φεστιβάλ, ενώ από την πλευρά του ο Β. Τάχας υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι τέτοιες δράσεις μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν για την τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα και δεσμεύθηκε για ηθική και κυρίως υλική βοήθεια.

Ανανεώνοντας το ραντεβού με τους διοργανωτές για να παρουσιάσουμε την από εδώ και πέρα πορεία της διοργάνωσης τους ακούσαμε να μιλούν με αισιοδοξία για την επιτυχία της αλλά και με σεβασμό για το περιβάλλον αφού όπως ανέφεραν βασικός στόχος είναι ο χώρος της διοργάνωσης να παραδοθεί ακόμη πιο καθαρός από αυτό που θα δοθεί για το φεστιβάλ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ