ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλη που ζητά ανοικτή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Σαρχώσης με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι συγκαλεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο γραφείο του σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων , για να συζητηθούν οι σχετικές με τα Σφαγεία αρνητικές εξελίξεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αφού επισημάνουμε απλά ότι οι εξελίξεις αυτές δικαίωσαν μέχρι τελείας τις ανησυχίες που χρόνια τώρα διατυπώνονταν από τη Δράση Πολιτών για την οικονομική διαχείριση των Σφαγείων , δεν θα αναφερθούμε στην ουσία της υπόθεσης , αλλά με το παρόν κείμενο θα καταθέσουμε ευκρινώς και με παρρησία τη δική μας θέση έναντι της προαναφερθείσας πρότασης του κ. Σαρχώση για συνάντηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του.
Η Δράση Πολιτών διαφωνεί με την πρόταση αυτή στη βάση των παρακάτω λόγων:
1) Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιεσδήποτε κλειστές συναντήσεις.Επειδή εμείς δεν έχουμε μυστικά από τους Τυρναβίτες , πιστεύουμε ότι ο κατάλληλος χώρος της σύσκεψης είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι το γραφείο του κ. Σαρχώση.Εξάλλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να παραστεί και κάθε ενδιαφερόμενος δημότης που θα ήθελε να ενημερωθεί επί του θέματος.
2) Πιστεύουμε ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα δώσει τη δυνατότητα να παραστούν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι , οι οποίοι επίσης θα πρέπει να έχουν ενημέρωση επί του θέματος και τη δυνατότητα να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις.
3) Αν πρόθεση του κ. Σαρχώση είναι να προτείνει τη μετατροπή της επιχείρησης των Σφαγείων σε δημοτική υπηρεσία , όπως εγράφη στον Τύπο , τότε πιστεύουμε πως μια ανοικτή σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων , καθίσταται αναγκαιότητα και όχι επιλογή.
4) Η Δράση Πολιτών ακολουθεί μια αρχή.Δεν συμμετέχουμε σε συσκέψεις στις οποίες δεν τηρούνται πρακτικά και ο καθένας μπορεί να λέει οτιδήποτε.Συνεπώς, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενδείκνυται λόγω του τεχνικού εξοπλισμού της για την τήρηση πρακτικών.
5) Η Δράση Πολιτών ουδέποτε είχε την παραμικρή ανάμειξη  στην οικονομική διαχείριση των Σφαγείων.Έτσι , ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε μόνο δημόσια, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα , ενώ αντιθέτως κάποιοι άλλοι θα πρέπει επίσης να απολογηθούν δημόσια για τα πεπραγμένα τους στα Σφαγεία.Εμείς δεν έχουμε , ούτε θέλουμε να κρύψουμε κάτι.
6) Όταν ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών υβρίζεται διαρκώς από τον κ. Σαρχώση, γιατί να ανταποκριθεί στην πρόταση συνάντησης στο γραφείο του τελευταίου;Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προσφορότερη για ευνόητους λόγους , χωρίς να επεκταθούμε περισσότερο επί αυτού.
Έτσι , για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε στον κ. Σαρχώση η εν λόγω συνάντηση να γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και με τήρηση πρακτικών.Το ζήτημα των Σφαγείων είναι πολύ σοβαρό , για να συζητηθεί από λίγους σε ένα γραφείο.Είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί διαφάνεια , αξιοπιστία και καθαρές κουβέντες , γιατί θα επηρεάσει όλους τους δημότες , ιδιαιτέρως αν τα Σφαγεία γίνουν δημοτική υπηρεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ