ΠΥΡΕΤΟΣ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ψήφιση του Κλεισθένη 1 που ορίζει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 με απλή αναλογική, όπως ήταν αναμενόμενο έδωσε το έναυσμα για την έναρξη έντονων συζητήσεων και ζυμώσεων σχετικά με τις υποψηφιότητες σε όλους τους δήμους και φυσικά και στο δήμο Τυρνάβου.

Στο χώρο της κεντροαριστεράς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Π. Σαρχώση. Στην κομμουνιστική αριστερά τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ δεδομένα, αφού ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2019, ενώ θα πρέπει να θεωρείται πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια τρίτη υποψηφιότητα για να καλύψει όλους εκείνους στην ευρύτερη αριστερά που δεν δείχνουν να ικανοποιούνται από τις επιλογές των δύο προαναφερθέντων, αν και στην πολιτική ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ.

Και ενώ στην αριστερά τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα, εκεί που γίνεται κυριολεκτικά σφαγή είναι στο χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ φαίνεται να προωθεί την υποψηφιότητα του Γιάννη Κόκκουρα, που είναι ο μόνος από τους αρχικώς ενδιαφερόμενους ο οποίος παρέμεινε στην κούρσα, ενώ υπάρχουν και άλλα στελέχη του κόμματος που μέχρι σήμερα μπορεί να μην έχουν εκδηλώσει επίσημα τις προθέσεις τους, αλλά έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα έλεγαν όχι στο ενδεχόμενο να ηγηθούν συνδυασμού, όπως η νομικός Βανέσα Σιώμου και ο πρώην δήμαρχος Αθ. Χρυσοβέργης. Φυσικά υπάρχουν ακόμη ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χρ. Κατσαρός αλλά και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγγος, οι οποπίοι προς το παρόν λένε όχι αλλά αν τους ζητηθεί από το κόμμα αποκλείεται να αρνηθούν.

Πέρα όμως από τα κομματικά όρια της ΝΔ και πάντα στο χώρο της ΝΔ υπάρχει ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, Στ. Ροντούλης, ο οποίος αν και έγινε μέλος της ΝΔ, δεν πρόκειται να εμπλακεί σε διαδικασίες χρισμάτων και ήδη συνεχίζει τις προσπάθειες για τη συγκρότηση του ψηφοδέλτιο της παράταξης που ηγείται.

Στον χώρο της δεξιάς κινείται και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Θανάσης Νασίκας ο οποίος σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει ότι τον ενδιαφέρει ο δήμος και δηλώνει έτοιμος να τον διεκδικήσει αν ανάψει το πράσινο φως και το κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κ. Βελόπουλου, στο οποίο είναι Θεσσαλάρχης.

Και ενώ στη δεξιά γίνονται σημαντικές ζυμώσεις και υπάρχει έντονο παρασκήνιο, ανάλογη είναι και η κατάσταση στο χώρο του κέντρου, εκεί όπου τα στελέχη του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Ν. Μαλάκου έχουν τον πρώτο λόγο. Πολλά ακούγονται για πρόσωπα και ονόματα αλλά προς το παρόν δεν έχει βγει καπνός. Για την ιστορία να αναφέρουμε τους Αθανάσιο – Σάμερ Αμάρι, Απόστολο Γκανάτσιο, Δ. Ζώη, αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο Δ. Ρήγα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εντείνει τις κοινωνικές του επαφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ