ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2,3 ΚΑΙ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΞΕΝΩΝΑΣ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο, «διαχρονικές συναντήσεις» και λαϊκό γλέντι περιλαμβάνει το πλούσιο τριήμερο δράσεων του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης», του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Π.Π.Α.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στη γραφική κοινότητα το τριήμερο 2, 3 και 4  Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, χορηγός επικοινωνίας των οποίων είναι και το paidis.com, έχει ως εξής:

Ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο από τον «Ξενώνα Ραψάνης»

Ένα απόγευμα ενεργοποίησης της σωματικής και συναισθηματικής έκφρασης τους, με την καθοδήγηση της ειδικής γυμνάστριας Έρσης Ρουμελιώτη θα περάσουν οι μικροί φίλοι του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018.

Ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο, παιχνίδια εκτόνωσης της φαντασίας, ενεργοποίησης της σκέψης και των συναισθημάτων, αλλά και ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της κοινωνικοποίησης, προσφέρουν μια όμορφη εμπειρία στα παιδιά, ανοίγοντας τον κύκλο των δράσεων που το πρόγραμμα του «Ξενώνα» έχει επιμεληθεί για την ψυχαγωγία τους, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Ραψάνης ώρα: 19.30.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά.

Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Larissanet.gr, paidis.com, Onlarissa.

«Διαχρονικές συναντήσεις» στη Ραψάνη

Μια σημαντική εκδήλωση διασύνδεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, με τίτλο «Διαχρονικές συναντήσεις», διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη συμβολή του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, στις 20.30, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Larissanet.gr, paidis.com, Onlarissa.

Λαϊκό γλέντι με Δ. Κοντογιάννη και Θ. Στίγκα στη Ραψάνη

Σε ένα αυθεντικό γλέντι λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με τους αγαπημένους και καταξιωμένους ερμηνευτές Δημήτρη Κοντογιάννη και Θεοδοσία Στίγκα προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ραψάνης, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στην Κεντρική πλατεία Ραψάνης.

Δύο σπουδαία ονόματα της λαϊκής σκηνής, με τεράστια πορεία και προσφορά στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Θεοδοσία Στίγκα, με αναφορές στη προσωπική τους πλούσια δισκογραφία, αλλά και σε μεγάλους διαχρονικούς συνθέτες, υπόσχονται ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι, βασισμένο στον ανεξάντλητο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ώρα έναρξης: 22.00

Ευγενική χορηγία: ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΣΤΗΡ

Δημήτρης Κοντογιάννης

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’70 με την Ρεμπέτικη Κομπανία, η οποία σηματοδότησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιού, ενώ σύντομα ακολούθησε προσωπική καριέρα συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ν. Ξυδάκης, ο Μ. Ρασούλης, ο Ν. Παπάζογλου, η Χάρις Αλεξίου, ο Ν. Μαμαγκάκης, ο Χρ. Νικολόπουλος, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Μ. Λοίζος, ο Τ. Σούκας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, αλλά και παλαιότερους όπως ο Β. Τσιτσάνης, ο Πρ. Τσαουσάκης, ο Οδ. Μοσχονάς, ο Κ. Ρούκουνας, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, ο Τ. Μπίνης κ.ά. Στο ενεργητικό του καταγράφονται 14 προσωπικοί δίσκοι, ενώ συμμετείχε σε 20 και πλέον ακόμη δισκογραφικές δουλειές, ενώ πήρε μέρος σε πλήθος σημαντικών συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θεοδοσία Στίγκα

Η Θεοδοσία Στίγκα κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1975. Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Τη γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς»

Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Larissanet.gr, paidis.com, Onlarissa.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ