Π. ΜΑΛΑΝΚΑ: ΟΙ ΠΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΓΚΟ

Αλήθεια τι μπορεί να συνδέει τον «πατέρα» του τάνγκο Κάρλος Γαρδέλ με το Μάρκο Βαμβακάρη και μια συνθέτρια και σπουδαία ερμηνεύτρια της Αργεντινής με τη «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου ή τον «Πασατέμπο» του Μανώλη Χιώτη;

Τάνγκο και ρεμπέτικο από τη δεκαετία του ’30 διαγράφουν μια παράλληλη πορεία, κυνηγιούνται, περνούν την παρακμή τους και τελικά καταξιώνονται περιγράφει η Πατρίσια Μαλάνκα, συνθέτρια και ερμηνεύτρια τάνγκο, που μελετώντας τις ρίζες αυθεντικών ακουσμάτων «πάντρεψε» τις μουσικές διασκευάζοντας και τραγουδώντας στα ελληνικά, σε ένα δίσκο με τίτλο “Grecotango” που συναρπάζει.

Καταξιωμένη στην πατρίδα της, ανήσυχη ραδιοφωνική παραγωγός και ακτιβίστρια η Πατρίσια Μαλάνκα ζει και εργάζεται στο Μπουένος Άϊρες, ενώ έχει στο ενεργητικό της τρεις δίσκους. Το 2013 έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ «La Malanca» το οποίο βρέθηκε ανάμεσα στα προτεινόμενα για τα βραβεία Γαρδέλ. Το δεύτερο άλμπουμ της (2015) ήταν αφιερωμένο στον εμβληματικό Κουβανό τροβαδούρο Σίλβιο Ροδρίγες, αναμειγνύοντας στοιχεία της κουβανικής μουσικής με το τανγκό και παρουσιάστηκε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην Κούβα στο πλαίσιο του «De Zurda Show Program».

Το 2016 εμφανίστηκε πρώτη φορά ως συνθέτρια στο άλμπουμ «Bucles» και είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που προτάθηκαν για τα Latin Grammy Awards. Το τέταρτο άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο «Grecotango» βασίζεται στις διασκευές ρεμπέτικων σε τανγκό ενώ στην Αργεντινή ήδη έχει αποσπάσει κρατικό βραβείο ως προτεινόμενο εγχείρημα για την καινοτόμα διάδοση του τανγκό.

Η Π. Μαλάνκα περιοδεύει παρουσιάζοντας τη δουλειά της στη χώρα μας. Πάρτε μια γεύση από το άλμπουμ https://patriciamalanca 1.bandcamp.com/album/ grecotango και γιατί όχι να την απολαύσουμε και στη Λάρισα;

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: F/B Patricia Malanca

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ