ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Δ.Υ.

Σύσκεψη των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα που μετακινούνται καθημερινά με τρένο για τις περιοχές εργασίας τους κάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα η Εκτελεστική Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, ωστόσο οι εργαζόμενοι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Επιλέγοντας να διεκδικήσουν έκπτωση ύψους 50% με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Παπαποστόλου, οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στη σύσκεψη αρνούμενοι να υπογράψουν το συμφωνητικό συνεργασίας που προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διατηρεί την έκπτωση στα ίδια επίπεδα του 20%.

Σημειώνεται πως παρά την καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της σύμβασης που έθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (1η Αυγούστου) οι εργαζόμενοι επιμένουν στην αύξηση της έκπτωσης, την ώρα που ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος, ερχόμενος σε επικοινωνία και με άλλες περιοχές (Κόρινθος) εκτιμά πως η πρόταση του Οργανισμού δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Οι μισθοί των εργαζόμενων που αναγκάζονται να μετακινηθούν καθημερινά για να πάνε στην δουλειά τους έχουν μειωθεί σημαντικά την ώρα που η φορολογία τους έχει αυξηθεί κατά πολύ και οι τιμές των εισιτηρίων παρουσιάζουν αυξήσεις που επιβαρύνουν επιπλέον τον προϋπολογισμό τους», τονίζουν συνδικαλιστές, επιμένοντας στην αύξηση της έκπτωσης για όσους εργαζόμενους μετακινούνται με τρένο.

Αξίζει να επισημανθεί πως τουλάχιστον 160 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί, μετακινούνται καθημερινά από τη Λάρισα προς τις εργασίες τους με τον Προαστιακό, ενώ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κρατά προς το παρόν στα χέρια του ανυπόγραφο το συμφωνητικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις.

«Οι συνάδελφοι διεκδικούν το καλύτερο και καλά κάνουν, ωστόσο, αν αυτό λέει κάτι, γύρω στους 600 εργαζόμενους της Κορίνθου που μετακινούνται καθημερινά με τον Προαστιακό πίεσαν για κάτι καλύτερο χωρίς αποτέλεσμα, υπογράφοντας τελικά το 20%», δήλωσε στη σελίδα ο κ. Παπαποστόλου, εκτιμώντας πως μέσα στον Αύγουστο και η Λάρισα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ