ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ!

Η απάντηση των βουλευτών Λάρισας της ΝΔ Μ. Χαακόπουλου και Χ. Κέλλα, στην οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας εγκαλεί γιατί δεν σιωπήσαμε, γιατί δεν επαινέσαμε το έργο της κυβέρνησης, και τις αιτιάσεις μας τις ονομάζει ‘‘τυμβωρυχία’’ και ‘‘ψηφοθηρία’’.

Προφανώς, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη! Η καθολική απαξίωση της κυβέρνησης, η ογκούμενη κοινωνική οργή για ένα κυβερνητικό σχήμα που επί τρεισήμισι έτη καταγράφει την μια μετά την άλλη τις αποτυχίες και η αποκάλυψή του πόσο γυμνός ήταν, εντέλει, ο βασιλιάς, ωθεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε μια ανακοίνωση-αχταρμά». Τα παραπάνω σημειώνουν ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που τους κατηγορεί για τη δημόσια τοποθέτησή τους για την τραγωδία της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Ολόκληρη η απάντηση των κ.κ. Χαρακόπουλου και Κέλλα, έχει ως εξής:

«Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή τραγωδία, με το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, που τον ακριβή αριθμό τους ακόμη δεν γνωρίζουμε, και την καταστροφή μια ολόκληρης περιοχής. Και σ’ αυτήν την κρίση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι ανίκανη να τη χειριστεί αποτελεσματικά, προβαίνοντας σε πλήθος επιχειρησιακών λαθών και παραλείψεων, τα οποία προϊόντος του χρόνου μας γίνονται γνωστά. Επιπλέον, οι κυβερνώντες επέδειξαν μια εξωφρενική αλαζονεία απέναντι στους πυρόπληκτους, φθάνοντας στο σημείο να κατηγορήσουν ακόμη και τα θύματα για τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς. Όλο αυτό το διάστημα δεν ακούστηκε μια ειλικρινής συγνώμη από τα στελέχη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, δεν υπήρξε μια παραίτηση, μια αποπομπή. Σ’ ένα ευτελές επικοινωνιακό παιχνίδι, που περιελάβανε ακόμη και την απόκρυψη νεκρών τις πρώτες ώρες για χάριν της σύσκεψης-παρωδία, μια ήταν η μέριμνα της κυβέρνησης: η απόσειση των ευθυνών από πάνω της. Γιατί πίσω και πάνω από όλα για την ‘‘πρώτη φορά αριστερά’’ υπάρχει μόνον η εξουσία.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ μας εγκαλεί γιατί δεν σιωπήσαμε, γιατί δεν επαινέσαμε το έργο της κυβέρνησης, και τις αιτιάσεις μας τις ονομάζει ‘‘τυμβωρυχία’’ και ‘‘ψηφοθηρία’’. Προφανώς, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Η καθολική απαξίωση της κυβέρνησης, η ογκούμενη κοινωνική οργή για ένα κυβερνητικό σχήμα που επί τρεισήμισι έτη καταγράφει την μια μετά την άλλη τις αποτυχίες και η αποκάλυψή του πόσο γυμνός ήταν, εντέλει, ο βασιλιάς, ωθεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε μια ανακοίνωση-αχταρμά. Σ’ αυτήν, μαζί με την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρονται η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ο υπό σχεδίαση διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους, και η συγχώνευση του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Οι συντάκτες της ανακοίνωσης παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στην ‘‘προοδευτική κοσμογονία’’ τον νόμο Παρασκευόπουλου, που άνοιξε τις πύλες σε όλους τους εγκληματίες, τον νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο, που δίνει τη δυνατότητα στους τραμπούκους να δέρνουν ατιμωρητί καθηγητές και διοικητικούς εντός των Πανεπιστημίων, και άλλα πολλά ανάλογα, που θα τα θυμάται για πολύ καιρό ο ελληνικός λαός.

Το να καλέσουμε τους “καθοδηγητές” του ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτούν είναι, μάλλον, χαμένη υπόθεση. Ειδικά, τώρα, καθώς συναισθανόμενοι το πολιτικό τους τέλος, είναι βέβαιο ότι θα χάνουν ολοένα και περισσότερο τη ψυχραιμία τους, καταφεύγοντας σε κάθε είδους απίστευτα επιχειρήματα. Η τύχη τους, ωστόσο, είναι προδιαγεγραμμένη. Τώρα, πλέον, δεν είμαστε στο 2015. Όλοι, πια, είμαστε γνωστοί και οι πολίτες, ειδικά της Λάρισας, μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες συγκρίσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ