ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Ένα πλούσιο τριήμερο, με δράσεις για παιδιά, επαφή με τον αρχαιολογικό πλούτο της Θεσσαλίας και κορύφωση με ένα αυθεντικό γλέντι λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με τους σπουδαίους ερμηνευτές Δ. Κοντογιάννη και Θ. Στίγκα περιλαμβάνει η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Προγράμματος

Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: 

Πέμπτη 2 Αυγούστου – Ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο

Ένα απόγευμα ενεργοποίησης της σωματικής και συναισθηματικής έκφρασης τους, με την καθοδήγηση της ειδικής γυμνάστριας Έρσης Ρουμελιώτη θα περάσουν οι μικροί φίλοι του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Ραψάνης ώρα: 19.30.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά.

Παρασκευή 3 Αυγούστου – «Διαχρονικές συναντήσεις»

Μια σημαντική εκδήλωση διασύνδεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, με τίτλο «Διαχρονικές συναντήσεις», διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη συμβολή του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, στις 20.30, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Στο πλαίσιο αυτής η Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων του Διαχρονικού Μουσείου, Αρχοντούλα Αναστασιάδου, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα “Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: ένα μοντέρνο, ενδιαφέρον, φιλόξενο μουσείο – … εκεί όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της Θεσσαλίας”.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Σάββατο 4 Αυγούστου – Λαϊκό γλέντι με Δ. Κοντογιάννη και Θ. Στίγκα

Σε ένα αυθεντικό γλέντι λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με τους αγαπημένους και καταξιωμένους ερμηνευτές Δημήτρη Κοντογιάννη και Θεοδοσία Στίγκα προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ραψάνης, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στην Κεντρική πλατεία Ραψάνης.

Δύο σπουδαία ονόματα της λαϊκής σκηνής, με τεράστια πορεία και προσφορά στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Θεοδοσία Στίγκα, με αναφορές στην προσωπική τους πλούσια δισκογραφία, αλλά και σε μεγάλους διαχρονικούς συνθέτες, υπόσχονται ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι, βασισμένο στον ανεξάντλητο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ώρα έναρξης: 22.00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ