ΕΝΤΟΝΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Κινητικότητα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού παρατηρείται στα στρατόπεδα των δημοτικών παρατάξεων στο δήμο Λαρισαίων, με στελέχη αυτών των παρατάξεων να αναζητούν συμμαχίες και να ανιχνεύουν προθέσεις, ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να μπορούν να δημιουργήσουν δεδομένες καταστάσεις

ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Αυτή την περίοδο έντονος είναι ο προβληματισμός στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία καλοβλέπει τη συνέχιση της συνεργασίας, αν και πολλά από τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη επισημαίνουν ότι πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσει το ΚΙΝΑΛ τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο χώρας.

Μάλιστα κάποια από αυτά τα στελέχη που ήταν και μέλη της Λαρισαίων Πόλις, του Γιάννη Σάπκα, υποστηρίζουν ότι καλό θα είναι να συνεχιστεί η συνεργασία, αρκεί και κάποια από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξη, να βάλουν νερό στο κρασί τους και να είναι πιο ανοικτοί σε αυτή τη συνεργασία με κινήσεις ουσίας και όχι με τσιτάτα.

Πολλοί επίσης από τους ΠΑΣΟΚογενείς περιμένουν από τον νυν επικεφαλής της Λαρισαίων Πόλις, Γ. Σούλτη, να συγκαλέσει άμεσα την παράταξη ώστε εκεί να αναδειχθεί η κοινή γραμμή και στάση απέναντι στη συνεργασία.

Κατά τα άλλα η Συμπαράταξη του κ. Καλογιάννη φαίνεται ότι θα πορευτεί προς τις εκλογές με τον ίδιο κορμό, ενώ και στελέχη που είχαν κοινή πολιτική αφετηρία πριν το 2015 με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να συμπορευτούν και στις εκλογές του 2019, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Π. Σάπκα στην παράταξη.

Την ίδια ώρα στο πολυκερματισμένο το 2014 “γαλάζιο” στρατόπεδο θεωρούν πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθούν στις εκλογές του Μαΐου με ενιαίο ψηφοδέλτιο και πιθανότατα με επικεφαλής τη νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ρένα Καραλαριώτου.

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ρόδινα στο χώρο της ΝΔ, αφού υπάρχουν πολλά στελέχη που δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους να ηγηθούν συνδυασμού όπως ο νυν πρόεδρος του ΣΘΕ, Αχιλλέας Νταβέλης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος,  Μάριος Ξηρομερίτης, ενώ υπάρχει και ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος δεν αποκλείεται να βρεθεί συνεργαζόμενος με την Συμπαράταξη του κ. Καλογιάννη. Οσο για τον πρώην δήμαρχο, Κ. Τζανακούλη, η πλειοψηφία των νεοδημακρατών στη Λάρισα θεωρεί ότι έχει ολοκληρώσει τον αυτοδιοικητικό του κύκλο.

Εν τω μεταξύ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απουσία του Εκτ. Νασιώκα από τις εκλογές του 2019, ενώ άγνωστο παραμένει το τί θα κάνει η προερχόμενη από τη ΝΔ και δεύτερη τη τάξη στην παράταξη, Μαίρη Καμηλαράκη.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι παρούσα στις εκλογές θα είναι και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής στέλεχος που θα επιλέξει το ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ