κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΗΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ Ή ΑΠΛΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;

Ανακοίνωση που υπογράφουν οι Αιρετοί της Αγωνιστικής Παρέμβασης Δ. Κοντελές τακτικό μέλος και Π. Ρεμπάπης αναπληρωματικό μέλος

Αυτό που επιχειρείται το φετινό καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο.  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μπροστά σε έναν υπολογιστή για να δουν  κενά και να κάνουν δηλώσεις προτίμησης.  Σε μία διαδικασία έωλη και απαξιωτική για τους συναδέλφους και με τον  αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ (Παλάτο Χρήστο) να  επιχαίρει ότι αποτελεί επιτυχία

της κυβέρνησης και  αίτημα  του  σωματείου οι τοποθετήσεις να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, μπερδεύοντας εσκεμμένα το  αίτημα μας  να  γίνονται  έγκαιρα και  με  ανοιχτά τα  σχολεία όλες  οι  υπηρεσιακές  μεταβολές !!!

Όπως φαίνεται ο πρώην ταμίας της ΕΛΜΕ και νυν διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ  τα βλέπει όλα από την πλευρά της διοίκησης , τόσο μάλιστα υπάκουος στις εντολές της, ώστε να  χλευάζει την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ να μην υπάρξουν υπηρεσιακές μεταβολές την  καλοκαιρινή περίοδο  που τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί σε άδεια. Είναι άλλωστε ο ίδιος  που απαίτησε από το συμβούλιο να μην υπάρξουν  υπηρεσιακές μεταβολές την φετινή χρονιά  για τους  συναδέλφους ΔΕ (κάτι που ισχύει για όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους) και που το ΠΥΣΔΕ  την περσινή χρονιά ομόφωνα είχε υιοθετήσει.  Προφανώς  ‘’πληρώνοντας¨  τους συναδέλφους ΔΕ για την ‘’θερμή’’ στάση που είχαν απέναντί του ως   αιρετό  την περίοδο της διαθεσιμότητας.

Ο έτερος καπαδόκης αιρετός της ΔΑΚΕ,  ενώ έβαλε πλάτη  να βγουν  τα κενά και να μπουν οι συνάδελφοι στην διαδικασία των  δηλώσεων και προτιμήσεων μέσα στον Ιούλιο (στρώνοντας  με αυτό τον τρόπο το χαλί στην πλειοψηφία του συμβουλίου για να κάνει τις τοποθετήσεις), έρχεται εκ των υστέρων να συμφωνήσει με τις θέσεις της ΟΛΜΕ κατηγορώντας μάλιστα  ότι τον συκοφαντούν και λένε ψέματα. Δηλαδή  και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Μία τακτική που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι την γνωρίζει  άριστα τα χρόνια που είναι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Αλήθεια κύριοι  της  πλειοψηφίας εάν το Σεπτέμβρη σ΄ένα συνάδελφο (πχ Πληροφορικής) του ανατεθούν από  τον σύλλογο διδασκόντων  -με βάση τον νόμο- τέσσερεις  ώρες  Β’ ανάθεσης ( π.χ μαθηματικά) για να συμπληρώσει το ωράριό του, τι θα απογίνει ο μαθηματικός που τοποθετήθηκε για συμπλήρωση  ωραρίου στο συγκεκριμένο σχολείο; Προφανώς θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα και την σειρά των τοποθετήσεων ή θα  τον  στείλετε αναγκαστικά  και  παράνομα σε  άλλο   σχολείο  για  συμπλήρωση!! Ψιλά  γράμματα  για αυτούς  που  συνηθίζουν  να  χρησιμοποιούν τους  νόμους  κατά  το  δοκούν. Τα  νέα  τμήματα  που θα  δημιουργηθούν το Σεπτέμβρη, οι μακροχρόνιες άδειες που θα  δημιουργήσουν νέα  κενά πως  θα  καλυφθούν ;

Και κάτι για τον κύριο  Κονσιώτη και το  ποιός  είναι  ψεύτης.

Έχετε επικαλεστεί πολλές  φορές –  και είναι καταγεγραμμένο σε  μια  σειρά  ανακοινώσεις  και στα πρακτικά – ότι  είστε γνώστης της  ύπαρξης ενός μέιλ  το  οποίο  ενημέρωνε τον ΔΔΕ ( και  άρα  και  αυτός  γνώριζε) , ότι το σύστημα υποβολής  αιτήσεων των υποψηφίων  διευθυντών παρέμεινε ανοιχτό και μετά την λήξη της προθεσμίας. Μήνες  τώρα δεν  έχετε  παρουσιάσει αυτό  το  μέιλ. Τι  ακριβώς  είστε  κύριε Κοντσιώτη Ψεύτης ή  Εκβιαστής ή  απλά  Απατεώνας; Στην  περίπτωση  του Εκβιαστή θα  συμπληρώναμε πως  η  πλευρά  που  συμμετέχει  στον εκβιασμό – ή συναλλαγή –  θα  περίμενε  κανείς  τόσο  καιρό  να  προβεί  σε  κάποια ενέργεια ,αλλά μάταια , ενδιαφέρετε  μόνο  για  την αναζήτηση  αυτού  που  «έσπασε» το παράνομο έτσι  κι αλλιώς  απόρρητο του ΠΥΣΔΕ ! Τα  πράγματα  είναι  πολύ  απλά  και  αυτονόητα σε  ένα  κράτος  με  στοιχειώδη  οργάνωση  και  σύστημα  απονομής   δικαιοσύνης. Έλεγχος  των  ηλεκτρονικών  ιχνών  και  όλα  τα  πρακτικά  του ΠΥΣΔΕ  και  της  ΕΔΕ   στη  δημοσιότητα , ώστε  η  διαφάνεια  να  αποτελεί  πράξη  και  όχι  απλή  διακήρυξη. Δυστυχώς για κάποιους τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνουν, ούτε είναι πρακτικά να  συμπληρώνονται ή να ξαναγράφονται. Όσο δεν αναφέρετε  την ηλεκτρονική διεύθυνση, τον αποστολέα και τον παραλήπτη του συγκεκριμένου περιστατικού  είστε συνώνυμος του  ψεύτη,  του εκβιαστή  και του κοινού συκοφάντη. Τα  υπόλοιπα  τα  έχει  καταλάβει  όλος  ο  κλάδος  και  κανείς  δεν  μπορεί  να  τον  κοροϊδέψει.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Αυτά που γίνονται την περίοδο αυτή -εν μέσω διακοπών του καλοκαιριού- κατά την γνώμη μας ούτε τυχαία  είναι  ούτε συγκυριακά. Η απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς  διαδικασία που θέλει σε περίοδο άδειας να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση το σαϊτ της Διεύθυνσης για να μη χάσουν τη σειρά τους στις τοποθετήσεις αποτελεί καταστρατήγηση του δικαιώματος των διακοπών, είναι μια απαράδεκτη διαδικασία και μια πρακτική διαμόρφωσης τετελεσμένων για την προώθηση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων από το Υπουργείο και την κυβέρνηση.

Δυστυχώς η πλειοψηφία  του ΠΥΣΔΕ Λάρισας επέλεξε να μην  ακολουθήσει την  τακτική άλλων  ΠΥΣΔΕ να μην προβούν σε τοποθετήσεις σε περίοδο  διακοπών. Έφτασαν  μάλιστα  στο  σημείο  να  μην  ανακοινώνουν  τα  μόρια  και  τις  προτιμήσεις των  συναδέλφων  αποδεικνύοντας ότι πολύ  εύκολα  επιστρέφουν  στο  αμαρτωλό  παρελθόν  που  υποτίθεται  κάποιοι από  αυτούς  παλιότερα  καταδίκαζαν! Η «μεγαλοψυχία τους» ότι θα εγκρίνουν τις εκπρόθεσμες αιτήσεις των συναδέλφων,  είναι απαράδεκτη και θυμίζει άλλες εποχές,  όπως και το  τηλεφωνικό  «μασάζ» για την κάμψη αντιρρήσεων  σχετικά με την σειρά των σχολείων στις δηλώσεις τους.

Ακόμη, δεν μας έχουν δοθεί οι πίνακες με τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων ,κάτι που έπρεπε να γίνει αμέσως με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Την ευθύνη φέρουν αυτοί που παρανόμως δεν επιτρέπουν να μας δοθούν.

Η διαδικασία τους είναι έωλη, από τα πλασματικά κενά μέχρι και  τον τρόπο των τοποθετήσεων.  Καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες  να ακυρώσουν την προσπάθεια επιστροφής στην εποχή  του «Μαυρογιαλορισμού» και του «Γκρούεζα». Υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ανοιχτά τα σχολεία – μόρια παντού – όλα στη δημοσιότητα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ