ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», λέει ο λαός, όπως και η πολιτική υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει πάνω από τους δεκάδες νεκρούς στο Μάτι Αττικής η Νέα Δημοκρατία και οι εν Λαρίση βουλευτές της, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Τέσσερις παρανομίες έχουν εντοπιστεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο στο Μάτι, όπου εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο 26 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

■ Έχει κατασκευαστεί παράνομα μάντρα, παρά το γεγονός ότι, με βάση το άρθρο 23 του νόμου 1338/1983, απαγορεύεται ρητά η περίφραξη σε ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη βάθους 500 μέτρων από την ακτή στις εκτός σχεδίου περιοχές. Με την ίδια διάταξη, οι μάντρες χαρακτηρίζονται αυθαίρετες και κατεδαφίζονται.

■ Μέσα στο ίδιο οικόπεδο έχουν εντοπιστεί τρία αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία δεν έχουν νομιμοποιηθεί με κάποιον από τους οκτώ νόμους που έχουν θεσπιστεί από το 1977.

■ Με πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, το ακίνητο βρίσκεται μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

■ Με βάση το προεδρικό διάταγμα της 3ης Μαρτίου 2003 για τους εκτός σχεδίου οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, που φτάνει ως τις ακτές του Ευβοϊκού, το μοιραίο ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων.

Το οικόπεδο αυτό ανήκει σε συγγενή του πρώην βουλευτή της Ν. Δ. και Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Δημήτρη Φράγκου, ο οποίος το 1999 είχε κατηγορηθεί για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις 3.560 αυθαιρέτων, με τη δικαιολογία ότι ανήκαν σε άτομα που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη.

Την ίδια στιγμή, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αποδέχεται δημόσια τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και την αναβολή πολλών αποφάσεων της Δικαιοσύνης για την κατεδάφισή τους.

Τι έχουν αλήθεια να πουν για όλα αυτά οι λαλίστατοι κατά τα άλλα βουλευτές Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. κ. Χαρακόπουλος και Κέλλας;

Θα βρουν χρόνο να εκφράσουν κάποια δικαιολογία, ανάμεσα στις επισκέψεις τους σε εκκλησίες και θρησκευτικά πανηγύρια;

Η κοινωνία όμως καταλαβαίνει ότι είναι κροκοδείλια τα δάκρυά τους. Γιατί τα εγκλήματα των δικών τους κυβερνήσεων πληρώνει σήμερα η χώρα. Γιατί ήταν κυβερνήσεις της διαπλοκής, του ρουσφετιού, της αναλγησίας και της αναισθησίας για το περιβάλλον.

Η κοινωνία επίσης καταλαβαίνει και την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει στη ρίζα τους, όλες τις παθογένειες του συστήματος και των κατεστημένων συμφερόντων, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος. Οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά από τη Δευτέρα και κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του! Όπως και κάθε υποκριτής…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ