ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΗΣ – ΜΑΔΙΑΜ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Επιχείρηση «ξήλωμα – απομάκρυνση παράνομων εγκαταστάσεων παραλίας» στην Παραλία Παντελεήμονα.  Συγκεκριμένα, στις 6:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018, ύστερα από οδηγίες της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος έδωσε την εντολή στο χειριστή του εκσκαφέα – φορτωτή να καταστρέψει και να απομακρύνει από την ακτή όλες τις παράνομες «κατασκευές» με ομπρέλες, παραδίδοντας τις χρυσαφένιες αμμουδιές της Παραλίας Παντελεήμονα, ελεύθερες πρόσβασης στο κοινό. Μια κίνηση διόλου συμβολική αλλά απόλυτα ουσιαστική.

Κάθε καλοκαίρι αδαείς παραθεριστές στήνουν μόνιμα ομπρέλες, κατασκευασμένες πάνω σε βάσεις από σκυρόδεμα ή μέταλλο, οικειοποιούμενοι καταχρηστικά την ακτή, εμποδίζοντας τους ημερήσιους επισκέπτες να την απολαύσουν.

Οι παραλίες ανήκουν σε όλους. Απαγορεύεται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, οποιαδήποτε παρέμβαση με κατασκευές μόνιμου ή ημιμόνιμου χαρακτήρα, η οποία εμποδίζει την ελεύθερη χρήση της ακτής από τους πολίτες.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος επέβλεψε την αποξήλωση των κατασκευών αυτών, με στόχο να περάσει ένα μήνυμα: Την αρχή του τέλους της ανομίας! Όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να περιορίζουμε την ελευθερία στην πρόσβαση και τη χρήση των ακτών. Η επιχείρηση θα επαναληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ οι παραβάτες θα παραπέμπονται στην Εισαγγελική Αρχή Κατερίνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...