ΕΠΙΘΕΣΗ Θ. ΝΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την οργή του για την ανακοίνωση* της Ενωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου και σύμφωνα με την οποία γίνεται παράνομη διακίνηση ροδάκινων εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, αγρότης και μέλος της Ελληνικής Λύσης Θανάσης Νασίκας βάλλοντας ευθέως κατά των κονσερβοποιών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Νασίκας αναφέρει τα εξής:

“Απύθμενο το θράσος της Ενωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος. Αυτοί οι ληστές των αγροτών, καταγγέλλουν τους αγρότες.

Αυτοί που πρώτα παραλαμβάνουν τα προϊόντα των αγροτών και εξαγγέλλουν τιμές στο μέσον ή στο τ΄λος της συγκομιδής.

Αυτές οι 4 μεγάλες εταιρείες που παγίδευσαν τους αγρότες δίνοντάς τους φυτά για να γεμίσει η Ελλάδα από τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν ώστε να τα αγοράσουν στη συνέχεια τζάμπα ενώ στο τέλος οι αγρότες θα πληρώσουν και τα φυτά που τους έδωσαν.

Αυτοί που κόβουν από τον κάθε παραγωγό από 5-20% στα κιλά που παραδίδονται ας απαντήσουν στο κράτος και στην εφορία, αν τιμολογείται αυτό το μεγάλο μπάσι και αν πληρώνουν τους αντίστοιχους φόρους”.

*Η ανακοίνωση των κονσερβοποιών:

“Εδώ και χρόνια, είναι γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο συγκομιδής του συμπύρηνου ροδάκινου αλλά και γενικότερα του συνόλου των ροδάκινων και των άλλων φρούτων. Πολλά προϊόντα  συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών. Επιπλέον, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή. Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο και φέτος.

Η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι σαφώς υψηλότερη τα τελευταία χρόνια δίνοντας κίνητρο στους ασυνείδητους πολίτες να επιδιώκουν την διακίνηση των προϊόντων χωρίς παραστατικά.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ