ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Υπογραφές με στόχο την απομάκρυνση σιδεροκατασκευής από την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας την οποία χαρακτηρίζουν ημιτελή και αυθαίρετη συγκεντρώνουν φορείς, Σύλλογοι, και πολίτες της Τσαριτσάνης. Στην επιστολή που μαζί με τις υπογραφές θα καταθέσουν στο δ.σ. του δήμου Ελασσόνας αναφέρουν:

“ΖΗΤΑΜΕ την άμεση απομάκρυνση της σιδεροκατασκευής,  που εδώ και χρόνια συνεχίζει να προσβάλλει  την ιστορία και τον πολιτισμό της ιστορικής και μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης .

Διαπιστώνουμε ότι η αυθαίρετη σιδεροκατασκευή:

1)δεν ταιριάζει με τον περιβάλλοντα χώρο, τα ιστορικά και παραδοσιακά κτίσματα  ( Οικονόμειος Σχολή, Πύργος , Γέφυρα, Μνημεία, Μυκηναϊκή Ακρόπολη Όρθης , Κρυψώνες και Λαγούμια ).

2)  Είναι αυθαίρετα τοποθετημένη σε Δημόσιο Κοινόχρηστο χώρο.

3) Ο χώρος χρειάζεται  να αξιοποιηθεί  για επέκταση της πλατείας, κατασκευή μικρού θεάτρου, χώρου αναψυχής ή  χώρου για  υπαίθριες εκδηλώσεις.

Προτείνουμε : Τα υλικά του αυθαιρέτου να αξιοποιηθούν για την κατασκευή κλειστού  Γυμναστηρίου, στα γήπεδα  του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης για χρήση από μαθητές, μαθήτριες, αθλητές και πολίτες , ιδιαίτερα  την περίοδο με δύσκολες καιρικές συνθήκες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ