ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΤΑΜΑ

Η ανταπάντηση των βουλευτών Λάρισας της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλου και Χρ. Κέλλα στην οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας στη νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας,

έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αντιλαμβανόμενος την καθολική απαξίωση της κυβέρνησης από τους πολίτες, με εκκωφαντική την απουσία των βουλευτών του κόμματός τους στο νομό, ανέλαβε να ψελλίσει έναν υπερασπιστικό κυβερνητικό λόγο, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση εναντίον μας.

Τραγικοί και μοιραίοι αντάμα, την ώρα που βγαίνουν συνεχώς οι νέες λεπτομέρειες της παταγώδους αποτυχίας της διαχείρισης του τραγικού γεγονότος, και ενώ ήδη ο πρώτος υπουργός, λόγω της κοινωνικής κατακραυγής, καρατομήθηκε μετ΄ επαίνων, ως εξιλαστήριο θύμα προς διάσωση του κ. Τσίπρα, φθάνουν να κατηγορούν την ΝΔ για το μεγάλο κακό.

Τώρα, αφού άφησαν στην άκρη τις σκοτεινές δυνάμεις και τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, ως σημαία της υπερασπιστικής γραμμής υψώθηκε ο αγώνας κατά των αυθαιρέτων, με επίκεντρο το μοιραίο οικόπεδο που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας. Και, βεβαίως, για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, ενώ οι ίδιοι είναι άμοιροι ευθυνών, ίσως γιατί ακόμη ο πρωθυπουργός μας είναι μόνον …44 ετών.

Επειδή, λοιπόν οι συντάκτες της ανακοίνωσης έχουν επιλεκτική μνήμη τους θυμίζουμε ότι:

Ήταν ο κ. Σπίρτζης αυτός που ως πρόεδρος του ΤΕΕ εξηγούσε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, πως θα γίνει η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στο Μάτι Αττικής -το βίντεο υπάρχει στην ηλ. διεύθυνση  https://twitter.com/twitter/statuses/1023963745549205506.

Στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν έγινε καμία κατεδάφιση αυθαιρέτου, αλλά αντιθέτως πάρθηκαν αποφάσεις για την νομιμοποίησή τους. Παραπέμπουμε στο πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών” της 9ης Ιουνίου 2017, με τον υπέρτιτλο: ‘‘Το αφεντικό τρελάθηκε! – Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με μεγάλες εκπτώσεις και πολλές δόσεις’’.  Επιπλέον, θυμίζουμε ότι αυθαιρεσίες στη δόμηση δεν υπήρξαν μόνο στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, αλλά και σε προγενέστερες. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί αυτή τη φορά είχαμε νεκρούς και αγνοούμενους;

Σήμερα, πλέον, τα επιχειρησιακά λάθη τα παραδέχονται, εκόντες άκοντες, και οι υπουργοί της κυβέρνησης, ακόμη και ο κ. Πολάκης, όπως και η κ. Δούρου. Ίσως, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που βγάζει λάδι τις κυβερνητικές ευθύνες, δεν είχε πληροφορηθεί ακόμη την αποπομπή του κατ΄ ευφημισμό υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ούτε είχε λάβει γνώση της νέας γραμμής. Προφανώς, αυτό θα γίνει στην επόμενη ανακοίνωση.

Τελειώνοντας, καλό θα είναι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παρά την αλλεργία που έχει για το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας, να πάει σε καμία εκκλησία. Ειδικά αυτές τις ημέρες θα ακούσουν και το παραινετικό “άλαλα τα χείλη των ασεβών”».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ