ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΛΕΤΕΣ

Το ταλέντο του στις ξυλοκατασκευές αναδεικνύει τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του αλλά και τις χρησιμοποιημένες παλέτες μεταφοράς διαφόρων υλικών, ο Αμπελωνίτης Γιάννης Γρηγορίου ο οποίος κυριολεκτικά δημιουργεί καλλιτεχνήματα με το ξύλο.

Ολα ξεκίνησαν σαν ένα χόμπι που σιγά – σιγά εξελίχθηκε σε πάθος λέει ο ίδιος μιλώντας στο paidis.com εν μέσω σανιδών, εργαλείων αλλά και δημιουργημάτων – έργων τέχνης για τα οποία καμαρώνει.

Ντουλάπες, τραπέζια, ραφιέρες, διακοσμητικά κάρα με ρόδες, ακόμη και λαβές για γκλίτσες είναι λίγες από τις δημιουργίες του Γιάννη Γρηγορίου ο οποίος συγκεντρώνει το θαυμασμό όσων τον επισκέπτονται στο πρόχειρο εργαστήρι που έστησε στο σπίτι του.

Ο ίδιος που προς το παρόν ασχολείται ερασιτεχνικά με τις ξυλοκατασκευές διακοσμητικών και επίπλων, αν και όπως τονίζει δέχεται την παρότρυνση πολλών φίλων του να ασχοληθεί επαγγελματικά, αλλά ο ίδιος προτιμά να χαρίζει πολλά από τα δημιουργήματά του και κυρίως σε όσους τον προμηθεύουν με παλέτες.

Στα χέρια του Γιάννη Γρηγορίου τίποτα δεν πάει χαμένο, αφού αξιοποιεί και το τελευταίο κομμάτι δίνοντας κυριολεκτικά ζωή στις παλιές παλέτες, ενώ για να ολοκληρώσει κάποιες κατασκευές όπως μας λέει κάπου – κάπου χρειάζεται να αγοράσει και κάποιες καινούργιες παλέτες.

Πάντως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι παλέτες στα χέρια του Γιάννη γίνονται πάντα ένα όμορφο έπιπλο που βρίσκει τη θέση του είτε στο σπίτι του, είτε στα σπίτια φίλων του.

Θαυμάστε στις φωτογραφίες κάποιες από τις δημιουργίες του…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ