ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Ένα μοναδικό τριήμερο γλεντιού και γνώσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που μετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις του ΠΠΑ «Ξενώνας Ραψάνης», που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στη γραφική κοινότητα.

Μπορεί ο καιρός να μην είχε διάθεση για παιχνίδι, δεν κατάφερε ωστόσο να περιορίσει τη διάθεση και το κέφι των μικρών φίλων του «Ξενώνα Ραψάνης» που συμμετείχαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην πρώτη καλοκαιρινή του δράση για τα παιδιά. Με την καθοδήγηση της ειδικής γυμνάστριας Έρσης Ρουμελιώτη και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών, τα ψυχοκινητικά παιχνίδια με αλεξίπτωτο προσέφεραν στα παιδιά μια ευκαιρία εκτόνωσης και ενεργοποίησης.
Η παιδική χαρά, κάτω από την κεντρική πλατεία της Ραψάνης, μετατράπηκε σε έναν πολύχρωμο φανταστικό κόσμο, στον οποίο τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, φώναξαν και γέλασαν, δημιουργώντας μια μεγάλη χαρούμενη παρέα!

Τη σκυτάλη παρέλαβαν την Παρασκευή οι «Διαχρονικές συναντήσεις», μια σημαντική εκδήλωση διασύνδεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας , που με τη συμβολή του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. έστησαν μια θαυμάσια εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Στο πλαίσιο αυτής η Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων του Διαχρονικού Μουσείου Αρχοντούλα Αναστασιάδου παρουσίασε διάλεξη με θέμα “Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: ένα μοντέρνο, ενδιαφέρον, φιλόξενο μουσείο – … εκεί όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της Θεσσαλίας”.

Το τριήμερο έκλεισε με λαϊκό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου στην καταπράσινη πλατεία της Ραψάνης, όπου οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Δημήτρης Κοντογιάννης και Θεοδοσία Στίγκα, πρόσφεραν μια απίστευτη βραδιά.

Με αναφορές στη προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και σε σπουδαίους διαχρονικούς συνθέτες οι δημοφιλείς καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν ένα ρεπερτόριο βασισμένο στον ανεξάντλητο πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού ενθουσιάζοντας το κοινό που πλημμύρισε την πλατεία του χωριού διασκεδάζοντας και τραγουδώντας μαζί τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ