ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΤ. ΔΟΒΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και παρουσία τοπικών αρχών και πιστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Τύρναβο το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνάτιου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, ενώ για το έργο και την προσωπικότητα του κυρού Ιγνατίου μίλησε ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Δόβας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην άψογη συνεργασία που είχε μαζί του στα χρόνια της θητείας του.

Αίσθηση και συγκίνηση τέλος προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Δόβα στα πρώτα χρόνια της διακονίας του Μακαριστού Μητροπολίτη, όταν, με το περίφημο «εκκλησιαστικό» ακόμη σε εξέλιξη, ο Ιγνάτιος επέλεξε- στις 4 Αυγούστου του 1996- το μητροπολιτικό ναό του Τυρνάβου προκειμένου να τελέσει την πρώτη του επίσημη Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του  μνημοσύνου ο πρώην Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σταύρος Δόβας, μίλησε από καρδιάς και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου καθώς και στην άριστη συνεργασία που είχε μαζί του τα 8 χρόνια της θητείας του από την θέση του Δημάρχου της πόλης. Έκανε αναφορά στα πρώτα χρόνια της διακονίας του μακαριστού Ιεράρχου και στον τρόπο με τον οποίο τον αγκάλιασε και τον υποδέχθηκε ο λαός του Τυρνάβου από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η υπενθύμιση ότι η πρώτη επίσημη Θεία Λειτουργία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου στον μητροπολιτικό Ναό του Τυρνάβου τελέσθηκε ημέρα Κυριακή, στις 4 Αυγούστου του 1996. Βαθειά συγκινημένος ο ομιλητής επεσήμανε στο εκκλησίασμα την πραότητα και την ταπείνωση του μακαριστού Ιεράρχη.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ