ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΑΓΚΑΣ

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου στις εκλογές του 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο παραιτηθείς από τη διοίκηση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ Κώστας Ζιάγκας ο οποίος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του υπογράφει ως “Απλός Αμπελωνίτης και Νεοδημοκράτης που δεν τον υποστηρίζουν “μεγαλοστελέχη”.

Στο κείμενό του που περιλαμβάνει πολλές αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΤΟ τα τελευταία 4 χρόνια απέναντι στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου αναφέρει τα εξής:

Ο χρόνος που μεσολάβησε από την παραίτησή μου μέχρι σήμερα , μου έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτώ και να σταθμίσω κάποια πράγματα , σχετικά με τις αδυναμίες και τα σαράκια που ταλαιπωρούν το εσωτερικό της ΝΔ στον Τύρναβο.

Τα σαράκια αυτά δεν έχουν να κάνουν με τις γενικότερες αρχές και τις βασικές ιδέες της παράταξης , αλλά με πολιτικές πρακτικές που εξέθεσαν την παράταξη σε τοπικό επίπεδο , προκειμένου κάποια “μεγαλοστελέχη” να κάνουν το προσωπικό τους παιχνίδι.

Για παράδειγμα , σαράκι είναι η ψήφιση των προϋπολογισμών ενός συριζαίου δημάρχου , χωρίς να ανοίξει μύτη στη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου. Πώς και γιατί θα ζητηθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές η ψήφος και η υποστήριξη των πολιτών προς την παράταξη , όταν στην πράξη κάποιοι βάζουν πλάτη σε έναν συριζαίο δήμαρχο ;

Επίσης , σαράκι είναι η βουβαμάρα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου στον σχεδιασμό που έχει ένας συριζαίος  δήμαρχος να μετατρέψει τα Σφαγεία σε δημοτική υπηρεσία , σε βάρος της οικονομικής σταθερότητας του Δήμου Τυρνάβου , εξέλιξη που νομοτελειακά θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών. Σε αυτήν την εξέλιξη αντέδρασα και η αντίδρασή μου αυτή φαίνεται πως ενόχλησε κάποιους στο εσωτερικό της ΔΗΜΤΟ , γι αυτό και μου επιτέθηκαν προσωπικά , επειδή δήθεν δεν τους ενημέρωσα .

Όμως , αλήθεια ποια ενημέρωση θα έπρεπε να κάνω , όταν στην επιστολή που ξεμπροστιάζω έναν συριζαίο δήμαρχο βάζω την υπογραφή και το όνομά μου ; Από ποιους θα έπρεπε να πάρω άδεια , για να καυτηριάσω την βλακώδη πολιτική ενός συριζαίου δημάρχου ; Η ΔΗΜΤΟ συμφωνεί με τους σχεδιασμούς του συριζαίου δημάρχου ;

Τρίτον , σαράκι είναι η πλήρης αφωνία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου , κατά την τελευταία τετραετία , για τα σημαντικά θέματα που αφορούν όλους τους δημότες. Ο Αμπελώνας εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του , τα χωριά αγνοήθηκαν , ο Τύρναβος βρωμάει , τα πάρκα μοιάζουν με χωράφια , οι παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες και αφρόντιστες , η αγροτική οδοποιία ανύπαρκτη , οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ από την ανικανότητα του συριζαίου δημάρχου, τα γήπεδα είναι για να βόσκουν πρόβατα και ο πολιτισμός υπάρχει για να  κονομάνε κάποιοι έξυπνοι.

Πολλά ακόμα κακώς κείμενα θα μπορούσα να αναφέρω , αλλά δεν θα το κάνω προς το παρόν.Θα αρκεστώ μόνο σε ένα ερώτημα.Ποια η θέση της ΔΗΜΤΟ για όλα όσα ανέφερα;Από ποιον θα πρέπει να πάρει άδεια ένας Νεοδημοκράτης, για να θίξει όλα αυτά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες ;

Τέλος , σαράκι είναι η διάθεση που έχουν ορισμένοι να διασπάσουν την ενότητα της ΝΔ στον Τύρναβο , για να μην κερδηθεί ο Δήμος.Δεν τους ενδιαφέρει η νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν την ήττα , μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα προσωπικά τους συμφέροντα.Αντί να παλέψουν για την ενότητα της παράταξης , διαιρούν και διχάζουν τους νεοδημοκράτες.Αντί να αγωνιστούν για τη συγκρότηση ενός διευρυμένου συνδυασμού εναντίον του συριζαίου δημάρχου , επιτίθενται στον κάθε Ζιάγκα που τολμά να καταθέσει μια άποψη για το καλό του τόπου και της παράταξης.

Για όλους αυτούς τους λόγους , αποφάσισα να μην μείνω αδρανής μετά την παραίτησή μου από τη ΔΗΜΤΟ.Αποφάσισα να μην αφήσω τα σαράκια  να φάνε περισσότερο τη ΝΔ του Τυρνάβου.Σκέφτηκα ότι αξίζει να δώσω έναν προσωπικό και έντιμο αγώνα για τη νίκη της ΝΔ Τυρνάβου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Έτσι , δημοσιοποιώ σήμερα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου στις δημοτικές εκλογές του 2019.Καλώ πρωτίστως τους Αμπελωνίτες και τους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν την προσπάθειά μου. Απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο του Τυρνάβου και ζητώ την υποστήριξή του , για να φτιάξουμε έναν καλύτερο και ομορφότερο Τύρναβο.Τα σαράκια που άφησαν πληγές στη ΝΔ και στον Τύρναβο πρέπει να εξοντωθούν, πριν επιφέρουν μεγαλύτερο κακό.

Πολύ σύντομα, προτίθεμαι να επισκεφτώ τη ΝΟΔΕ Λάρισας , για να υποβάλλω επισήμως την υποψηφιότητά μου στον πρόεδρο κ. Καπετάνο. Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα , ως απλός Νεοδημοκράτης και όχι ως μεγαλοστέλεχος , να κάνω την προσωπική μου προσπάθεια και να ζητήσω την υποστήριξη του κόμματός μου , χωρίς να ζητήσω την άδεια κανενός για αυτό μου το εγχείρημα.

Ραντεβού στις δημοτικές εκλογές , κύριοι …

Ζιάγκας  Κώστας

Απλός Αμπελωνίτης και Νεοδημοκράτης που δεν τον υποστηρίζουν “μεγαλοστελέχη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ