ΕΛΓΑ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Δείτε τί απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου σε ερώτηση του Χρ. Κέλλα

«Σημειώνεται ότι, ο ΕΛ.Γ.Α για τις ζημιές στις καλλιέργειες που σημειώθηκαν κατά το έτος 2017 στην Π.Ε. Λάρισας έχει προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους, περίπου, 11.700.000 ευρώ στους δικαιούχους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς

(το ποσό αφορά τις αποζημιώσεις για όλες τις ζημιωθείσες καλλιέργειες στην εν λόγω Π.Ε. για τις οποίες έχει καταβληθεί το 70% στους δικαιούχους παραγωγούς) και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωσή τους μετά την διαδικασία αναθεώρησης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη».

Τα ανωτέρω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, σχετικά με τις πρόσφατες ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Νομού.

Σημειώνεται ότι από τις 10/7/2018, ο Λαρισαίος πολιτικός είχε επισημάνει αναλυτικά προς τον κ. Αποστόλου τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Φαρσάλων, που ήρθαν αντιμέτωπες με την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, θέτοντάς του τα εξής ερωτήματα:

  1. ‘’Με ποιες ενέργειες θα ανταποκριθείτε στο πάγιο αίτημα των αγροτών για έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις;
  2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας για την αποπληρωμή των εκκρεμών περσινών υποχρεώσεων προς τους παραγωγούς;’’

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com